Dia boszikonyhája?

Magamnak sokszor nyers, vega, vagy félig vega kaját főzök. Próbálok a mazdaznan, a makrobiotika, az egészséges életmód és a megérzéseim szerint főzni. A családomnak külön főzök a hagyományos, megszokott magyaros ízlés szerint, mert sajnos nem sikerül őket rászoktatnom az egészséges ízekre (csak részben). Ezért leginkább ömlesztve teszem fel mindenféle főzeményemet és ízélményeimet, legfőképpen inspirációnyújtás céljából, mert szeretnék mindenkit arra ösztönözni, hogy alkosson a konyhában is és élvezettel süssön-főzzön, ahogy én is teszem :)

2009. július 19., vasárnap

Tartármártás, ahogy én csinálom:

Hozzávalók:
majonéz
mustár

bors
édesítőszer (vagy aki cukorral él, neki cukor)
tejföl

A majonézbe (csak Univer) belenyomok annyi mustárt, amennyi kb. a negyede a majonéznek. Sót, édesítőszert, borsot teszek hozzá, és mindezt jól kikeverem. Végül tejfölt keverek hozzá. Addig kevergetem, amíg szép egynemű lesz az egész, és nincs benne csomó.
Pontos adagokat nem tudok írni, mert ránézésre csinálom. Sokszor kóstolgatjuk keverés közben, és annak megfelelően fűszerezzük.

Nincsenek megjegyzések:

Ha nem akarsz lemaradni egy új bejegyzésemről sem, küldök Neked emailben értesítőt róla!

Semmi spam, meg reklám :)

Írd be ide az email címed !

Related Posts with Thumbnails

Üzenet

Ha elviszed egy receptemet, arra kérlek, hogy tüntesd fel, hogy nálam találtad, és linkelj be - de a fotóimat ne vidd el! Köszi!
Dia