Lenyúlták a fotómat...

Nagyon megdöbbentem, amikor az én nyamvadt kis fotócskámat láttam egy másik blogon egy recepthez mellékelve! (A receptet nem én írtam.) De akkor is! Ráadásul a fotómról lenyírták a felét, ahol a feliratom volt. Nem is gondoltam volna, hogy az én rosszul sikerült kis szerencsétlen fotóimat bárki is lenyúlja. Nem is zavarna annyira a kép elvitele , ha nem nyírta volna le a szövegem róla. Szerintem ez így nem fair.
Mivel a blogon nem láttam a szerző e-mail címét, ezért beírtam a blogjába a véleményem, és kíváncsi vagyok, hogy válaszol-e nekem. Nem vagyok egy faxnis nő, és nagyon utálok civakodni, de ez rosszul esett nekem.
Lehet, hogy túl lihegem a dolgot?

Ez az eredeti fotóm - innen >>>


És ez a megcsonkított:( - itt bukkantam rá >>>

Megjegyzések

trinity üzenete…
Szerintem nem kellene titkolóznod-én a helyedben bizony kiírnám, hogy ki a "képlopó"...
Egyáltalán nem jelentéktelen, olyannyira gyakorivá kezd válni, nem lehet mellette szó nélkül elmenni!!!
Fehérnyúl üzenete…
teljesen igazad van. ez azért tényleg bosszantó. Én is sokszor "lopok" képet különböző okok miatt, de mindig jelölöm a forrást. szerintem így etikus. Ettől függetlenül nagyon jól néznek ki a muffinjaid....
Névtelen üzenete…
Nagyon dúrva---------------
Hobbiszakács üzenete…
A házfalnak támasztott húszéves biciklit nem kell lezárni, az újat még a pincéből is ellopják.

:-)

Valakinek tetszett és kellett is a kép. Ennél jobb minősítést nem is kívánhatsz.

Légy büszke, fordítsd pozitívra a lenyúlást. Alapítsd meg a "Tőlem már lopnak - hát tőled?" díjat.

:-)
Makka üzenete…
Szerintem erre fel kell készülni. Ha valamit felpakolsz a netre, ez van. Nem figyeltem, hogy kint van-e a blogodon a szerzői jogi cucc, ha igen, nyugaodtan szólhatsz az illetőnek, ha nem, sajnos joggal szedte le.
Dia vagyok :) üzenete…
Áááá, nem írtam ki a szerzői jogos szöveget, mégpedig azért, mert szerintem a recepteknél nagyon nehéz kinyomozni, hogy kié volt először az ötlet. A recepteket nem tartom saját szerzeménynek, hiszen általában 99%-ban kapjuk, örököljük, olvassuk, és esetleg ezt fejlesztjük tovább. A képeim meg olyan kezdetlegesek (elnézve más blogok fotóit), hogy sosem gondoltam volna, hogy kell valakinek. Nem is problémáznék emiatt, hiszen vigye, aki akarja, csak említse meg, hogy honnan való. (Hát lehet, hogy ezt mégis ki kellene írnom...)
lorna üzenete…
Szia!

Sajnos az én képeimet (a többi négy múmiásat) is lenyúlta, hiába szerepel az oldalon, hogy engedély nélkül nem használható fel. A képek darabolva vannak, így csak kis kockákat tudott lementeni belőle. Egyébként lehet írni az oldal üzemeltetőjének, és le lehet szedetni a képeket. Sajnos sok cikkemet lenyúlták már, és 95%-ban leszedették, vagy ha nem, törölték az adott oldalt.
Gitta üzenete…
Dia, ne foglalkozz vele, mérgelődni meg pláne nem éri meg.
Legyél rá büszke, hogy olyan minőségű és színvonalas a blogod, hogy érdemes képeket felhasználni belőle.
Hobbiszakács véleményével értek egyet, take it easy...
Gitta
Related Posts with Thumbnails

Kenyér és szendvics