DASH diéta étrend - 6. nap




6. nap tápanyagai:

Kalória: 1.939
Kalória telített zsír: 6% -
Szénhidrát: 268 g -
Összes zsír: 58 g
Koleszterin: 171 mg
Fehérje: 105 g -
Zsírból származó kalóriát tartalmaz: 27%
Nátrium: 1.671 mg
Kalcium: 1210 mg
Telített zsír: 12 g
rost 36 g
Magnézium: 548 mg

A napi menühöz tartozó receptek:


Fűszeres sült hal

1 lazac (vagy másmilyen hal) filé
1 evőkanál olívaolaj 
1 teáskanál csípős fűszerkeverék, só 

 1. Melegítsük elő a sütőt. Egy jénai tálat kenjünk ki vékonyan olajjal (ecsettel).
2. A halat mossuk, és  és szárítsuk is meg, majd helyezzük az edénybe. Keverjük össze az olajat a fűszerrel, és kenjük rá a halra.
3. Fedetlen sütjük forró sütőben 15 percig, illetve amíg a hal puha lesz. Négy darabra vágjuk, és rizzsel tálaljuk. 

A Fűszeres sült hal  tápanyagai, és információi:
 4 személyre
Tálalási méret:
1 darab
Minden egyes adag rendelkezik:
Telített zsír: 2 g -
Fehérje: 23 g
Rost: 0 g
Koleszterin: 63 mg
Szénhidrát: 23 g
Kalória: 192
Nátrium: 50 mg -
Kálium: 560 mg
Zsír: 11 g 



Újhagymás rizs

4 és fél csésze főtt  rizs
erőleves, sótlan
¼ csésze zöld hagyma, apróra vágott 

 1. Főzzük meg a rizst  sótlan erőlevesben.
 2. Keverjük össze a főtt rizst az újhagymával.
 3. Tálaljuk úgy, hogy egy csészényi rizst óvatosan  ráborítunk a tányérra. 


Az Újhagymás rizs  tápanyagai, és információi:

5 személyre
Tálalási méret:
1 csésze


Minden egyes adag rendelkezik:
Kalória: 200
Nátrium: mg-18
Fehérje: 5 g -
Összes zsír: 2 g
Kalcium: 23 mg
Szénhidrát: 41 g
Telített zsír: 0 g -
Magnézium: 77 mg
Kálium: 92 mg
Koleszterin: 0 g -
Rost: 6 g -


~*~
Az étrendet és az útmutatásokat az Office of Disease Prevention and Health Promotion U.S. Department of Health and Human Services honlapján találtam, és azt fordítottam le. Mindenki kérje ki az orvosának a tanácsát , mielőtt belekezdene. (Nem mintha annyira szigorú lenne, de nem vállalok felelősséget senkinek a szokásai, életvitele, és étkezése miatt, ezt mindenkinek saját magának kell eldöntenie és felvállalnia).
~*~
A DASH diétával kapcsolatos információk összegyűjtése,  lefordítása, és kiegészítése az én munkám, melybe rengeteg energiát és időt fektettem, ezért más weboldalakra átmásolni, és a fotókat felhasználni  TILOS . Kérlek, hogy a weboldaladon csak a cikkek címét és a cikkekre mutató  url címet tüntesd fel. Ez a felhívás a nem online használatra is vonatkozik.
Köszönöm !
   
~*~

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails