Hozzávalók:
10 dkg köles
3 evőkanál mák
5 evőkanál búzacsíra
12 g kukorica keményítő
1 evőkanál őrölt fahéj
himalája só
édesítőszer ízlés szerint ( lehetőleg az egészséges fajtákból )
1 evőkanál méz
2 dl víz a mákos krémhez
2.5 dl víz a köleshez
A kölest fedő alatt megfőzzük kevés sóval egy bögre vízben, majd belenyomkodjuk egy üveg, vagy porcelán tálba.
A mákot az édesítőszerrel, fahéjjal és 2 dl vízzel felfőzzük, majd belekeverjük a kukoricakeményítőt (amit előzőleg pár kanál vízben csomómentesre kikevertünk), és felforraljuk. Ezután hozzáadjuk a búzacsírát, és a mézet.
A mákos krémet a köles tetejére öntjük.
Melegen és hidegen egyaránt nagyon finom!
Az én tálam 25cm x 15 cm-es, kb 3 cm magas, így 12 szelet jön ki belőle.
Lássuk az adatokat szám szerint részletesen:
Hozzávalók:
Összesen: 719 g
1,011 kcal
100 gramm tápértéke:
kcal: 140.65
fehérje: 4.72
szénhidrát: 22.72
zsír: 3.67
1 szelet (59 g) tápértéke:
kcal: 82.98
fehérje: 2.78
szénhidrát: 13.4
zsír: 2.17
Dia
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése