Dinnye süti egyszerűbben - step by step



Természetesen ezt a receptet iskedvenc sütis oldalamon, 
 Andinál találtam :)

Mivel nem szeretek sokat pepecselni,  ezért egyszerűsítettem Floryka receptjét.  Első ránézésre kicsit macerásnak és bonyolultnak tűnik az elkészítése, de valójában nagyon könnyen megy. Az íze nagyon finom, úgy kellett eldugdosnom a család elől, mert mindig belecsipegettek a masszába...

Az eredeti recept ITT olvasható.
Tehát én az eredeti recepttől eltérően ömlesztve, egyforma alapanyagokból gyúrtam be a masszát, és csak a festés előtt vettem két felé.  Lehet, hogy így más lesz az ízélmény, de nekünk így is nagyon-nagyon ízlett!



A hozzávalók az én egyszerűsített változatomhoz :

25 dkg Ráma
50 dkg darált keksz
20 dkg porcukor
1 rum aroma
kb. fél dl víz
1 piros ételfesték
1 zöld ételszínezék
tortadara

A hozzávalókat jól összegyúrom, két részre osztom, és az egyikbe piros, a másikba zöld ételfestéket gyúrok. Vigyázni kell, mert a kettő között alaposan kezet kell mosni, mert megfogja egymást a két szín. A piros színűbe belegyúrom a tortadarát is, ezek lesznek a magok. 


Mindegyik masszából hat - hat gombócot kell formázni.
A zöld gombócot kilapítom a tenyeremben, és  beleteszem a közepébe a piros gombócot.


A zöld masszát rányomkodom a pirosra úgy, hogy mindenhol egyformán takarja be. Nekem nem mindig sikerül egyformára, de sebaj!


 Teszek egy kis pohár vizet az asztalra, és ha szükséges, azzal nedvesítem a tenyeremet, hogy jobban csússzon a massza, és könnyebben lehessen gyurmázni vele. Amikor mind a 6 dinnye készen van, akkor a beteszem a hűtőbe 1 éjszakára. ( Na nálunk ez mindig csak néhány órát jelent, de a szándék mindig megvan:)
  
Tálalás előtt félbevágom a dinnyéket.


Floryka tanácsai alapján lefelé fordítva, a zöld rész felől kezdem a szeletelést, mert így nem morzsolódik olyan könnyen a dinnye héja.


Így néz ki egy szelet dinnye!  Nem lett túl egyenletes a héja, de nem lehet mindig minden tökéletes:)


Nagyon mutatós, ötletes süti, ajánlom vidám bulikba, szülinapi zsúrokra, és lagzis sütinek! Nagyon feldobja a hangulatot! Próbáljátok ki Ti is, és írjátok meg, hogy Nektek milyen lett!


Szeretet és nagy ölelés :) 

Dia

5 megjegyzés:

Éva írta...

Kedves Dia!

Karácsony alkalmával, megcsináltam a dinnye sütit. Mivel többre volt szükségem, így 1 kg kekszből csináltam, de nem darált kekszből, hanem én daráltam , hogy nagyobb szemcsés legyen! Gyönyörű lett!
Néhány tanács tőlem :
szerintem sok a teljes adag ételfesték az általad leírt adaghoz!
50 dkg Ráma
100 dkg darált keksz
40 dkg porcukor
1 Cherry-brandy aroma
kb. 1 dl víz
1 piros ételfesték
1 zöld ételszínezék
1/2 csomag tortadara
Formázás előtt tettem hűtőbe és nem vízzel, hanem liszt segítségével formáztam, a piros és a zöld találkozásakor viszont vigyázni kell, hogy ne legyen nagyon lisztes, mert akkor el válhat!
Másnap nem hatodoltam, mivel felezve egyszerűbb osztani, így nekem 2x16 db csinos gömb lett.
A zöld massza formázásakor pedig nem kör alakúra igyekeztem formálni
hanem elipszis alakúra és csak akkorára, hogy a felső és alsó fele a piros gömb közepéig érjen az elipszis szélesebb fele pedig körbe takarja. Így sikerült szép szabályos zöld héjat kapni.
Pusszy: Éva.

Unknown írta...

Kedves Dia!

Ma megcsináltam a dinnyéket és nagyon jó lett! Köszönöm a receptet! :)
Annyit módosítottam rajta, hogy kevesebb rum aromát és ételszínezőt használtam hozzá (kb felet mindegyikből), illetve víz helyett én tejet tettem bele (nem mértem, de kb 0,5-1 dl körül).

Noya

Dia írta...

Örülök, hogy sikerültek a dinnyék :)
Valószínű az ételfesték mérete is különböző ( agyártóktól függően).
Az a legjobb, ha menet közben mindenki a saját kreativitására és a megérzésére is hallgat, abból csak jó sülhet ki :D

Unknown írta...

En viz helyett dinnyepuret hasznaltam es igy is nagyon finom

Dia írta...

Köszi az ötletet , nem hangzik rosszul :)

Related Posts with Thumbnails