Dia boszikonyhája?

Magamnak sokszor nyers, vega, vagy félig vega kaját főzök. Próbálok a mazdaznan, a makrobiotika, az egészséges életmód és a megérzéseim szerint főzni. A családomnak külön főzök a hagyományos, megszokott magyaros ízlés szerint, mert sajnos nem sikerül őket rászoktatnom az egészséges ízekre (csak részben). Ezért leginkább ömlesztve teszem fel mindenféle főzeményemet és ízélményeimet, legfőképpen inspirációnyújtás céljából, mert szeretnék mindenkit arra ösztönözni, hogy alkosson a konyhában is és élvezettel süssön-főzzön, ahogy én is teszem :)

2009. szeptember 3., csütörtök

Olasz piacok - paprikák és sajtok

Nyaralásunk alatt állandóan a piacokat bújtam.

Teljesen elvarázsol a hatalmas választék, és a
gyönyörű (és finom!) zöldségek és gyümölcsök látványa!
Ízelítőül néhány kép:


Igyekeztem úgy fotózni, hogy az árak is láthatóak legyenek.

Attól egyébként mindig elszédülök, hogy a sajtok hogy bírják ki az 50 fokos meleget hűtés nélkül???!!!
Mit szólna itthon a hatóság, ha ilyet látna?! Ott pedig mindenhol ez van, teljesen természetes dolog.
(Mondjuk mi nem mertünk vásárolni ilyen helyen sajtot ) Persze biztos olyan eljárással készülnek ezek a sajtok, hogy nem romlanak meg, legyünk optimisták.
De amikor még a fényképezőgép is kiolvad a kezemből, akkor a sajt hogyhogy nem mászik le a pultról??? Ezt nem sikerült megfejtenem. ... és akkor még a szalámikról nem is beszéltem ...

Na de a paprika!! Akkorák voltak, mint egy ritikül, és olyan ízletesek, hogy ilyen finomat csak ott ettem életemben. Pedig itthon is végigkóstoltuk már az összes létező kapható paprikát, mégsem találtunk ilyen vastag húsú, zamatos fajtát.
Nem csoda, hogy az itthon készített sült paprika meg sem közelítette a kintinek az ízét, pedig pont úgy csináltuk, ahogyan Olaszországban megtanultuk, és ugyanazokat az alapanyagokat használtuk - kivéve a paprikát.

Ha esetleg tévednék, és mégsem kóstoltuk volna végig az összes kínálatot, és valakinek van tippje, hol lehet kapni az olaszhoz hasonló ízű paprikát, boldog lennék ha megírnátok!

További képek a galériában láthatók >>>>

Nincsenek megjegyzések:

Ha nem akarsz lemaradni egy új bejegyzésemről sem, küldök Neked emailben értesítőt róla!

Semmi spam, meg reklám :)

Írd be ide az email címed !

Related Posts with Thumbnails

Üzenet

Ha elviszed egy receptemet, arra kérlek, hogy tüntesd fel, hogy nálam találtad, és linkelj be - de a fotóimat ne vidd el! Köszi!
Dia