2013. január 27., vasárnap

Olasz krumplikrém

Impériában kóstoltam ezt a finomságot, és ha Marcella nem árulja el, hogy krumpli az alapja, sosem találtam volna ki. 

Azóta gyakran készítjük el mi is itthon, mert a magyar fokhagyma is van olyan jó, mint az olasz, nem is beszélve arról, hogy mennyire egészséges !


Ide tettem fel a kóstolóról fotót : http://ooolasz.blogspot.hu/2012/08/imperia-notte-bianca-kurtoskalacs-sutes.html


Hozzávalók :
 10 dkg krumpli 77 kcal, 
5 dkg joghurt  30 kcal, 
mustár 2 dkg 18 kcal, 
fokhagyma 2 gerezd 9kcal 
 =  134 kcal /5 adag  =>  26,8 kcal ) 
+ só, bors  ízlés szerint

Az eredeti receptben majonézzel és olívaolajjal kell kikeverni a főtt krumplit, de kalória és koleszterin csökkentés miatt én most joghurtot használok. 
Elkészítése nagyon egyszerű. Megfőzöm a krumplit kockára vágva kevés sóval, leszűröm, összenyomkodom minél simábbra, és kikeverem a többi hozzávalóval. 



Jó étvágyat kívánok hozzá !

Szeretet és nagy ölelés 

 Dia

Nincsenek megjegyzések:

Rendszeres olvasóim:

Related Posts with Thumbnails