2013. május 4., szombat

Krumplisaláta másképpen

Ez a recept egy ötletadó recept. Tehát nem írok pontos adagokat, hanem kísérletezzetek ! 

- 1 fazék burgonya
- 2-3 evőkanál olívaolaj - tetszés és ízlés szerint (általában én csak saccra meglöttyintem)
- 1 csokor  zöld hagyma  felaprítva, 
vagy ha nincs otthon, akkor sima hagyma vékony szeletekre vágva
- só,  bors
- egyéb zöldfűszer, ízlés szerint (kapor, bazsalikom, stb. -ki mit szeret)



A burgonyát  puhára főzzük, de vigyázni kell, hogy nem túlságosan puhára, mert akkor a salátában szétesik.
Leszűrjük, és kihűtjük.
Vastagabb szeletekre  vágjuk a burgonyát, és óvatosan keverjük össze olíva olajjal, hagymával és fűszerekkel.

Hűtőszekrénybe tesszük, és jól behűtjük, hogy az ízek összeérjenek.

Ötlet:
- Ha levesesebben szeretjük, akkor ne héjában főzzük meg a krumplit, hanem hámozva, de egészben - egy kis sóval, húsleves kockával (vagy eleve egy kis húslevesben) , és a levét felhasználhatjuk a salátaléhez.
- Ha savanyúbban kívánjuk, akkor tehetünk a léhez egy kevés csemegeuborka levét  - nagyon finom vele!
- Érdekes, de nagyon finom lesz úgy is, amikor a meleg krumplira öntjük rá a salátalevet, mert a krumpli sokat felszív belőle . 



Annyi féle képpen lehet a krumplisalátát elkészíteni, próbálkozzatok hát néha egy kicsit másképp Ti is !
Hajrá!
Persze azért imádjuk az eredeti verziót is : főtt krumpliszeletek +hagymakarikák +  cukros-sós ecetes lé ... :)

Nektek is van jó kis krumplisaláta receptetek? Írjátok meg légyszí, nagyon kíváncsi vagyok - krumplisali fan vagyok  :)

                                                 Szeretet és nagy ölelés 

                                                                           Dia

Nincsenek megjegyzések:

Rendszeres olvasóim:

Related Posts with Thumbnails