- 1 fazék burgonya
- 2-3 evőkanál olívaolaj - tetszés és ízlés szerint (általában én csak saccra meglöttyintem)
- 1 csokor zöld hagyma felaprítva,
vagy ha nincs otthon, akkor sima hagyma vékony szeletekre vágva
- só, bors
- egyéb zöldfűszer, ízlés szerint (kapor, bazsalikom, stb. -ki mit szeret)
A burgonyát puhára főzzük, de vigyázni kell, hogy nem túlságosan puhára, mert akkor a salátában szétesik.
Leszűrjük, és kihűtjük.
Vastagabb szeletekre vágjuk a burgonyát, és óvatosan keverjük össze olíva olajjal, hagymával és fűszerekkel.
Hűtőszekrénybe tesszük, és jól behűtjük, hogy az ízek összeérjenek.
Ötlet:
- Ha levesesebben szeretjük, akkor ne héjában főzzük meg a krumplit, hanem hámozva, de egészben - egy kis sóval, húsleves kockával (vagy eleve egy kis húslevesben) , és a levét felhasználhatjuk a salátaléhez.
- Ha savanyúbban kívánjuk, akkor tehetünk a léhez egy kevés csemegeuborka levét - nagyon finom vele!
- Érdekes, de nagyon finom lesz úgy is, amikor a meleg krumplira öntjük rá a salátalevet, mert a krumpli sokat felszív belőle .
Annyi féle képpen lehet a krumplisalátát elkészíteni, próbálkozzatok hát néha egy kicsit másképp Ti is !
Hajrá!
Persze azért imádjuk az eredeti verziót is : főtt krumpliszeletek +hagymakarikák + cukros-sós ecetes lé ... :)
Nektek is van jó kis krumplisaláta receptetek? Írjátok meg légyszí, nagyon kíváncsi vagyok - krumplisali fan vagyok :)
Szeretet és nagy ölelés
Dia
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése