Fokhagyma krémleves zsemlegombóccal

Kedvenc levesünk nagyon egészséges, és végtelenül egyszerűen készül.   
1 egész fej fokhagymát átnyomok a présen, kicsit megpirítom egy kevés olívaolajon, és felöntöm 1 liter tejjel. Ízesítem csipet sóval, őrölt fehér borssal, szárított zöldséggel (Vegeta szerűséggel, húsleveskockával, vagy fagyasztott leveskockával, bio zöldségkeverékkel, illetve ki mit használ a levesfőzéshez).
Miközben felforr, elkészítem a zsemlegombócot. 1 zsemlét beáztatok forró vízbe, kinyomkodom, beleütök 1 tojást, apróra vágott petrezselymet, kevés sót, és gombócokat formázok belőlük.
A gombócokat belepotyogtatom a fővő levesbe, és főzöm, amíg feljönnek a tej tetejére. Közben kikeverek 2 evőkanál kukoricakeményítőt egy kevés hideg vízzel, majd a fokhagymás tejbe öntöm, és pár percig forralom még együtt az egészet, csak amíg besűrűsödik egy kicsit. 


Lehet variálni apróra vágott snidlinggel, petrezselyemmel, medvehagymával, stb. 
Gombóc helyett főzhetünk bele apró tésztát, vagy pirított kenyérkockákat szórhatunk tálaláskor a tetejére, ki mit szeret :)




Igazából sokkal hamarabb elkészül, mint ahogy leírtam ! Annyira finom, hogy csak egyszer csináljátok meg, és meglátjátok, soha nem kerül feledésbe többet :) 
Végül elárulom, hogy a párom annyira szereti, hogy hidegen is imádja :)


Szeretet és nagy ölelés 

 Dia

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails