2017. augusztus 20., vasárnap

Pelyhes tejpite



Rém egyszerű a recept : 

tejpite alaptészta + 25 dkg gabonapehely (most épp fahéjas) 


Tejpite alaptészta:
1 liter tej
25 dkg liszt
10 dkg cukor
1 kiskanál só
3 tojás

A tepsit kiolajoztam, a kikevert masszát beleöntöttem, és előmelegített sütőben megsütöttem.
 Nem tudom hány percig sült, és az én sütőmhöz amúgy sem szabad viszonyítani, mert eléggé kezdetleges.
A lényeg, hogy a szélei kicsit bebarnuljanak, és a tészta álljon össze pudingszerű állagra.


Tálalási variációkhoz csak a képzelet szab határt, én most 2 féleképpen csináltam:


Joghurtos kókuszvirág cukros: 

Eperlekváros:


Szeretet és nagy ölelés 

 Dia

Nincsenek megjegyzések:

Rendszeres olvasóim:

Related Posts with Thumbnails