Hozzávalók:
- 1 kis csésze búza
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál pirospaprika
- fél deci olivaolaj
- 1 evőkanálnyi növényi vaj
- 1 késhegynyi sópótló
- 1 késhegynyi őrölt bors
- 1 késhegynyi őrölt köménymag
A búzát 1 éjszakára beáztatom, majd másnap puhára megfőzöm. Húsdarálón ledarálom a főtt búzát, a hagymát, és a fokhagymát. Hozzákeverem az olivaolajat, a növényi vajat, és a fűszereket, és addig keverem, amíg krémszerű lesz az állaga (pár perc).
Nekem ezek a mennyiségek ízlenek, de mindenki ízesítse úgy, ahogy szereti! Nekem csak margarinom volt itthon, így én azzal kevertem ki, de nagyon finom lett. Nagyon kiadós, mert csak nagyon kevés kell a kenyérre!
Szeretet és nagy ölelés :)
Dia
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése