2008. szeptember 24., szerda

Szemes gabona - nyersen

Búza:

1 kávéscsésze búzamagot megmosok, majd beleöntöm egy befőttesüvegbe, és az üveget feltöltöm vízzel. Minden nap kétszer át kell mosni a búzát, mert különben megromlik a víz.

A búzát 2-3 napig hagyom ázni, ennyi idő kell ahhoz, hogy kellően megpuhuljon.
Amikor először csináltam, nagyon furcsa volt, hogy nyers gabonát eszem. Sokkal többet kell rágni, mint a megfőzött ételeket. Ami egyáltalán nem baj, mert a nyáltermelődés szükséges az emésztőenzimek beindulásához.
Ha kész a búzám, néhány csepp szójaszósszal ízesítem, és sok-sok nyers zöldséggel tálalom.
Nagyon szeretem hozzá az apróra vágott snidlinget, petrezselymet, fokhagymát.

Nincsenek megjegyzések:

Rendszeres olvasóim:

Related Posts with Thumbnails