Búza:
1 kávéscsésze búzamagot megmosok, majd beleöntöm egy befőttesüvegbe, és az üveget feltöltöm vízzel. Minden nap kétszer át kell mosni a búzát, mert különben megromlik a víz.
A búzát 2-3 napig hagyom ázni, ennyi idő kell ahhoz, hogy kellően megpuhuljon.
Amikor először csináltam, nagyon furcsa volt, hogy nyers gabonát eszem. Sokkal többet kell rágni, mint a megfőzött ételeket. Ami egyáltalán nem baj, mert a nyáltermelődés szükséges az emésztőenzimek beindulásához.
Ha kész a búzám, néhány csepp szójaszósszal ízesítem, és sok-sok nyers zöldséggel tálalom.
Nagyon szeretem hozzá az apróra vágott snidlinget, petrezselymet, fokhagymát.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Minden címkém együtt :
#mutimiteszel
(9)
1
(13)
Dia-féle diéta
(58)
ÉDES SÜTIK
(37)
egészséges édesség
(19)
FŐZELÉK
(3)
Gabonából
(12)
Gluténmentes
(5)
GYÜMÖLCSÖS
(16)
HIDEGTÁLRA
(6)
Holisztikus diéta
(3)
HÚSOS
(21)
INNIVALÓK
(3)
KÁSÁK
(6)
KENYÉR
(2)
Kenyér valamivel
(2)
Kulináris kalandjaim
(21)
LEVESEK
(6)
Mazdaznan
(9)
NAPSÜTÖTTE ÉTKEIM
(18)
NASIK
(63)
nyers koszt
(4)
Reggeli
(2)
SALÁTA
(16)
SÓSAK
(2)
sütés nélküli süti
(9)
SZENDVICS
(17)
Szövegelek
(8)
TARTÓSÍTÁS - BEFŐZÉS
(1)
TÉSZTÁK
(14)
Ünnepek
(14)
Vérnyomás csökkentő diéta / DASH diéta
(7)
ZÖLDSÉGES
(36)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése