2008. szeptember 24., szerda

A barnarizs - ahogy én szeretem


Ezt akkor kísérleteztem ki, amikor a diétás programom barnarizs evészetet írt elő 2 teljes napig, és semmi mást. Eredetileg natúran, vízben főzve, só nélkül kellett volna ennem, de az első tányér után rá sem bírtam gondolni a következő étkezésre, és olyan undorom lett a barnarizsre, hogy majdnem hánytam. A lényege a méregtelenítés lett volna, de sajnos nekem ebben a formában ez nem ment.
Viszont ha az én receptemmel főzöm, akkor nem tudom megunni!

Tehát a rizsem:
Megpirítok egy vastag talpú edényben egy fej apróra vágott hagymát, majd ráöntök 1 teáscsésze rizst, megkeverem, és felöntöm 2, 5 teáscsésze vizzel. Mádi kősóval sózom (ez egészséges), és sómentes szárított zöldséggel ízesítem. Néhány szem egészborsot is dobok rá, és van amikor fokhagymát is.
Felforralás után kislángra teszem, fedőt rá, és azért néha megkeverem:)
Minimum 30 - 40 perc főzés kell neki, közben figyelni kell, hogy a levét nem főtte-e el.
Ha nincs időm, akkor zacsis barnarizst veszek, annak csak 20 perc kell. Egyébként azt is ugyanígy főzöm, kiöntöm a kiszacsiból a rizst a fazékba, hi-hi.

Nincsenek megjegyzések:

Rendszeres olvasóim:

Related Posts with Thumbnails