Dia boszikonyhája?

Magamnak sokszor nyers, vega, vagy félig vega kaját főzök. Próbálok a mazdaznan, a makrobiotika, az egészséges életmód és a megérzéseim szerint főzni. A családomnak külön főzök a hagyományos, megszokott magyaros ízlés szerint, mert sajnos nem sikerül őket rászoktatnom az egészséges ízekre (csak részben). Ezért leginkább ömlesztve teszem fel mindenféle főzeményemet és ízélményeimet, legfőképpen inspirációnyújtás céljából, mert szeretnék mindenkit arra ösztönözni, hogy alkosson a konyhában is és élvezettel süssön-főzzön, ahogy én is teszem :)

2008. szeptember 24., szerda

A barnarizs - ahogy én szeretem


Ezt akkor kísérleteztem ki, amikor a diétás programom barnarizs evészetet írt elő 2 teljes napig, és semmi mást. Eredetileg natúran, vízben főzve, só nélkül kellett volna ennem, de az első tányér után rá sem bírtam gondolni a következő étkezésre, és olyan undorom lett a barnarizsre, hogy majdnem hánytam. A lényege a méregtelenítés lett volna, de sajnos nekem ebben a formában ez nem ment.
Viszont ha az én receptemmel főzöm, akkor nem tudom megunni!

Tehát a rizsem:
Megpirítok egy vastag talpú edényben egy fej apróra vágott hagymát, majd ráöntök 1 teáscsésze rizst, megkeverem, és felöntöm 2, 5 teáscsésze vizzel. Mádi kősóval sózom (ez egészséges), és sómentes szárított zöldséggel ízesítem. Néhány szem egészborsot is dobok rá, és van amikor fokhagymát is.
Felforralás után kislángra teszem, fedőt rá, és azért néha megkeverem:)
Minimum 30 - 40 perc főzés kell neki, közben figyelni kell, hogy a levét nem főtte-e el.
Ha nincs időm, akkor zacsis barnarizst veszek, annak csak 20 perc kell. Egyébként azt is ugyanígy főzöm, kiöntöm a kiszacsiból a rizst a fazékba, hi-hi.

Nincsenek megjegyzések:

Ha nem akarsz lemaradni egy új bejegyzésemről sem, küldök Neked emailben értesítőt róla!

Semmi spam, meg reklám :)

Írd be ide az email címed !

Related Posts with Thumbnails

Üzenet

Ha elviszed egy receptemet, arra kérlek, hogy tüntesd fel, hogy nálam találtad, és linkelj be - de a fotóimat ne vidd el! Köszi!
Dia