2008. november 28., péntek

Miért is blogolok?

Ez egy gasztroblog, csakis kajákról szól (vagy még sem?).
Megpróbálom megörökíteni, hogy mit szoktam kotyvasztani a konyhámban.
Imádom a gasztroblogokat, és úgy érzem,nekem is van néhány olyan receptem, amit talán más is megfőzne.
Miért kotyvasztás?
Sokszor csak odaállok a tűzhely mellé egy nagy fazékkal,és érzés szerint dobálok bele mindent - kígyót-békát,stb. Közben elkántálok néhány fohászt, mondókát,hátha bejön... Szeretem a különleges teákat, gyógyfüveket.
Főzés közben mindig szeretettel gondolok azokra, akinek főzök, és hiszem azt, hogy ez a szeretet az ételemet is átitatja. Sohasem főzök kényszerből, csak szeretetből.

Ha van kedvem főzni,akkor nagyon tud sikerülni minden, de ha nem??!! Akkor kuka,és úgy teszek,mintha direkt tejbegrízt akartam volna főzni ebédre...

Szóval teljesen átlagos háziasszony vagyok, 3 gyerekkel, sok-sok munkával, és nagyon kevés idővel.
Mivel állandó rohanás az életem, ezért sokszor csak összecsapok 10 perc alatt valami meleg kaját, de ha van időm, akkor nagyon élvezem, hogy elpepecselhetek a konyhámban.

Nem vagyok őstehetség, mindent a saját tapasztalataim és a szakácskönyveim alapján tanultam főzni. Igazi örömet a receptek átdolgozása,átalakítása ad - a saját képzeletvilágom szerint. Szeretem a meghökkentő,pikáns ízeket.

Imádom és sosem feledem a nagymamáim és anyáim főztjének ízét és illatát,és folyton keresem a rájuk emlékeztető recepteket.

Sajnos állandó harcban állunk a kilókkal, ezért próbálunk áttérni az egészségesebb életmódra. Fontosnak érezzük a párommal, hogy a gyermekeink egészséges ételeken nőjjenek fel. Mivel azonban mi a hagyományos, házias koszton nőttünk fel, ezek az új ízek, na és a húsmentes élet nagyon nehéz számunkra. De azért nem adjuk fel, hátha ...





Szeretet és nagy ölelés ♥

Dia

Nincsenek megjegyzések:

Rendszeres olvasóim:

Related Posts with Thumbnails