Azért szegénypogácsa a neve, mert rendkívül kevés cucc kell bele, és semmi cécó.
Az elkészítése nagyon egyszerű, de a recept nagy becsben van tartva, és generációk óta változatlan. Nálunk mindig a dédimama szokta készíteni, ezért tőle próbáltuk ellesni a módját.
Az egészet sitty-sutty összegyúrjuk (nem túl keményre) , olajozott tepsibe nyújtjuk, a tetejét megkenjük olajjal, és bevagdossuk, majd mehet is a forró sütőbe.
Hozzávalók:
70 dkg liszt
1 evőkanál olaj
2 dl tejföl
"régi tej" vagy víz (amennyit felvesz)
só
Tojás nem kell bele.
Így néz ki, amikor összegyúrjuk ...
Munkában a csapat : dédi és a párom ♥
... és így néz ki, mielőtt betoljuk a sütőbe:
Addig sütjük, amíg enyhén megpirul. Ropogósnak kell lennie, az állaga pedig inkább lepényszerű.
Mi kenyér helyett esszük tartalmas levesekhez (pl. gulyás-, vagy bableves mellé).
Ez a pogácsa a férjemnek és a nagypapájának a kedvence. Sajnos a papa már nincsen köztünk, ezért a mama sem szívesen süti már, így kénytelen voltam megtanulni a titkos receptet.
Szeretet és nagy ölelééés
Dia
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése