Ízemlék: Szegénypogácsa


Azért szegénypogácsa a neve, mert rendkívül kevés cucc kell bele, és semmi cécó.

Az elkészítése nagyon egyszerű, de a recept nagy becsben van tartva, és generációk óta változatlan. Nálunk mindig a dédimama szokta készíteni, ezért tőle próbáltuk ellesni a módját.
Az egészet sitty-sutty összegyúrjuk (nem túl keményre) , olajozott tepsibe nyújtjuk, a tetejét megkenjük olajjal, és bevagdossuk, majd mehet is a forró sütőbe.




Hozzávalók:

70 dkg liszt
1 evőkanál olaj
2 dl tejföl
"régi tej" vagy víz (amennyit felvesz)



Tojás nem kell bele.










Így néz ki, amikor összegyúrjuk ...


Munkában a csapat : dédi és a párom ♥


... és így néz ki, mielőtt betoljuk a sütőbe:

Addig sütjük, amíg enyhén megpirul. Ropogósnak kell lennie, az állaga pedig inkább lepényszerű.
Mi kenyér helyett esszük tartalmas levesekhez (pl. gulyás-, vagy bableves mellé).



Ez a pogácsa a férjemnek és a nagypapájának a kedvence. Sajnos a papa már nincsen köztünk, ezért a mama sem szívesen süti már, így kénytelen voltam megtanulni a titkos receptet.

Szeretet és nagy ölelééés 

Dia

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails