Hozzávalók:
1 csésze kukoricadara
só
víz
az ellapogatáshoz zsír, vagy olaj
A tálaláshoz tejföl, esetleg pirospaprika, sült hagyma- vagy, kolbászkarikák, stb.
A kukoricadarát annyi sós vízben,
amennyi bőven ellepi, fedő alatt
megfőzöm. Kb. 10-15 perc kell neki a puhuláshoz. Gyakran kevergetem, és közben a fakanállal megnézem, hogy a daraszemek megduzzadtak-e, és puhák-e.
Amikor az egész egy masszává összeáll, akkor tányérra teszem, és zsíros kanállal ellapogatom.
A tetejére tejfölt teszek, és dinsztelt hagymát (ez nincs benne az eredeti családi receptben, de én így szeretem).
Sztori:
A férjem papája imádta ezt az ételt, és mi is nagyon szeretjük. Pillanatok alatt elkészül, és nagyon laktató.
Fogyókúrás időkben nem szoktam zsírt, vagy olajat használni a lapogatáshoz, de ez azért szokás, mert ahogy a képen is látható, nagyon ragacsos a massza, alig lehet lecuccolni a fakanálról a tányérba. Én mangalicazsírral kenegettem meg a kásám tetejét, a férjemét pedig olivaolajjal. Persze, tudom, hogy össze sem lehet hasonlítani egészségileg a két zsíradékot, de hááát szóval izééé, kihasználom, hogy advent van, és a diétám különben is csak januártól kezdődik ....
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Minden címkém együtt :
#mutimiteszel
(9)
1
(13)
Dia-féle diéta
(58)
ÉDES SÜTIK
(37)
egészséges édesség
(19)
FŐZELÉK
(3)
Gabonából
(12)
Gluténmentes
(5)
GYÜMÖLCSÖS
(16)
HIDEGTÁLRA
(6)
Holisztikus diéta
(3)
HÚSOS
(21)
INNIVALÓK
(3)
KÁSÁK
(6)
KENYÉR
(2)
Kenyér valamivel
(2)
Kulináris kalandjaim
(21)
LEVESEK
(6)
Mazdaznan
(9)
NAPSÜTÖTTE ÉTKEIM
(18)
NASIK
(63)
nyers koszt
(4)
Reggeli
(2)
SALÁTA
(16)
SÓSAK
(2)
sütés nélküli süti
(9)
SZENDVICS
(17)
Szövegelek
(8)
TARTÓSÍTÁS - BEFŐZÉS
(1)
TÉSZTÁK
(14)
Ünnepek
(14)
Vérnyomás csökkentő diéta / DASH diéta
(7)
ZÖLDSÉGES
(36)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése