Dia boszikonyhája?

Magamnak sokszor nyers, vega, vagy félig vega kaját főzök. Próbálok a mazdaznan, a makrobiotika, az egészséges életmód és a megérzéseim szerint főzni. A családomnak külön főzök a hagyományos, megszokott magyaros ízlés szerint, mert sajnos nem sikerül őket rászoktatnom az egészséges ízekre (csak részben). Ezért leginkább ömlesztve teszem fel mindenféle főzeményemet és ízélményeimet, legfőképpen inspirációnyújtás céljából, mert szeretnék mindenkit arra ösztönözni, hogy alkosson a konyhában is és élvezettel süssön-főzzön, ahogy én is teszem :)

2009. január 15., csütörtök

Köles dióval

Ma reggelire köleskását főztem a következő képpen. Egy kicsi kávéscsésze kölest forró vízben 1 db szegfűszeggel, csipet tengerisóval (erről sajnos nem tudok lemondani), és pár csepp Steviával kb. 15 perc alatt megfőztem (fedő alatt). Tálaláskor megszórtam darált dióval, amiben nagyobb dió darabkák is vannak, mert élvezem a kölessel együtt rágcsálni. Tettem még rá mézet is, most éppen facélia van itthon, isteni !


Aki még sohasem próbálta ki a köles-evészetet, annak tanácsolom, bátran próbálja ki, nem fogja megbánni. Lehet sósan (akkor leginkább a tarhonyára emlékeztet az íze), és édesen is. Nekem a kedvencem a mákos köles, legközelebb úgy főzöm meg:)


A köles nagyon fontos ősi tápanyag, már a kőkorszakban is létezett. Tartalmaz káliumot, foszfort, magnézimuot, vasat, jódot, fluort, cinket, mangánt , nikkelt és rezet, B1 , B3 vitamint.
Jót tesz többek között a szemnek, bőrnek, körömnek, hajnak, emésztő- és idegrendszernek.


Te szereted a kölest?

                                                                  Szeretet és nagy ölelés

                                                          Dia

Nincsenek megjegyzések:

Ha nem akarsz lemaradni egy új bejegyzésemről sem, küldök Neked emailben értesítőt róla!

Semmi spam, meg reklám :)

Írd be ide az email címed !

Related Posts with Thumbnails

Üzenet

Ha elviszed egy receptemet, arra kérlek, hogy tüntesd fel, hogy nálam találtad, és linkelj be - de a fotóimat ne vidd el! Köszi!
Dia