2009. július 4., szombat

Sajtszószos tészta

Imádjuk! Nem lehet megunni, gyors és könnyű étel.


Hozzávalók:
- Főtt tészta
- Sajtszósz:
besamel mártás , ehhez:
kb. 3 evőkanál liszt, 5 dkg margarin, fél liter tej, só, őrölt bors
ízlés szerinti mennyiségben reszelt sajt (bármilyen, akár többféle maradék is lehet, annál jobb)


Felteszem főni a tésztát, és amíg a víz felforr, addig a mártás is elkészül.

A besamelhez a margarint felolvasztom, belemegy a liszt, sütöm egy picit, de vigyázok, nehogy megbarnuljon a liszt. Tejjel felengedem, és sózom, borsozom. Aki szereti, az szerecsendiót is tehet bele (én nem szoktam. Viszont teszek bele Vegetát ). Amíg felforr, állandó kevergetés mellett hozzákeverem a sajtokat is, és addig főzöm, amíg a sajt felolvad, és az egész egynemű masszává alakul. Ha túl sűrű, vízzel hígítom még.

Jó étvágyat kívánok :)

Dia

Nincsenek megjegyzések:

Rendszeres olvasóim:

Related Posts with Thumbnails