Mikor pedig elmondta a receptet, nem akartam elhinni, hogy csak ennyi: kekszek egymás mellett, cukros tejföllel megkenve minden réteg. Azt gondoltam, hogy ez kizárt dolog, biztos van még valami trükk is benne.
Nos, kipróbáltam, és tényleg ilyen egyszerű!
Az én sütim hozzávalói:
1 kg háztartási keksz (négyzet alakú legyen)
2 doboz fél literes tejföl
16 evőkanál cukor
4 csomag vaníliás cukor
A tejfölt addig keverem a cukrokkal, amíg felolvadnak. A kekszeket egymásmellé lerakom szépen sorban a tepsibe , és rákenek egy réteg cukros tejfölt. Nagyon gyorsan szívja be a keksz a tejfölt, úgyhogy arra érdemes figyelni, hogy olyan vastag legyen a krém a kekszen, hogy látszódjon rendesen a réteg (mint pl. egy vajas kenyéren a vaj). Tehát látszódjon egyenletes rétegben a krém, de ne tocsogjon. Erre megint egy réteg keksz jön, pontosan az alsó sor tetejére illesztve minden darab kekszet. Így folytatom, amíg van keksz. A maradék tejfölt a tetejére kenem, és lefóliázva a hűtőbe teszem egy éjszakára. Ezalatt a keksz beszívja a tejfölt és megpuhul tőle.
Úgy szeletelem fel, ahogy a kekszek formája kínálja, tehát egy kekszoszlopocska - egy szelet.
A tetejét lehet díszíteni bármivel, csokidara, gyümölcs, stb. Andinál például tortazselés réteg van a tetején, nagyon guszta úgy is!
Ez a mennyiség egy kb. 30x40 cm-es tepsibe elég, tehát nagy adag!
Jó étvágyat !
Dia
8 megjegyzés:
Sőt, még lehetne a tejfölhöz is tenni gyümölcsöt is vagy kakaóport! Különben nagyon tetszik, egyszerű és tényleg finom lehet :)
Vicces, de én is a szomszédasszonynál ettem ilyen sütit először, és szintén elkértem a receptet :)
Jaj, ez a kekszes süti csúcs! Már régóta terveztem felrakni, nekem a párom hozta a receptet, ő az egyik kollégájának vajdasági nagymamájától kérte el (!!!) férfiak, ha valami ízlik nekik... annyi a különbség, hogy vanília- és csokipudinggal van rétegezve. De ezt a tejfölöst ki fogom próbálni. Köszi!
Szia!Jól jön ez a recept mostanában, ugyanis egyáltalán nincs tűzhelyünk a konyhafelújítás miatt. Szóval elegem volt a sütés nélküli receptekből, amik úgy kezdődnek, hogy főzd fel ezt meg azt:)De a kérdésem az hogy porcukorral vagy kristállyal jobb ha csinálom?Az utóbbival nem lesz "ropogós"?:}
Szia!
Én csináltam már kristálycukorral is (sőt édesítőszerrel is) kicsit tovább kevergettem, és teljesen feloldódott a cukor.
(De a családom még úgy is imádná, ha ropogna a foguk alatt a cukor ...)
Az a jó ebben a sütiben, hogy nem kell vacakolni vele, ha elég krémet teszel bele, mindig jó lesz!
:-)
Én ezt nem tejföllel ismerem hanem almával. :)
finom lehet almával is - pláne, hogy imádom az almás sütiket - sajnos nem ismerem a receptjét :(
Hétvégén elkészítettem, finom volt, köszi a receptet/ötletet! Ebben a forróságban jól esett (elkészíteni is és enni is:)). (Feltettem a blogra is.)
Megjegyzés küldése