Dia boszikonyhája?

Magamnak sokszor nyers, vega, vagy félig vega kaját főzök. Próbálok a mazdaznan, a makrobiotika, az egészséges életmód és a megérzéseim szerint főzni. A családomnak külön főzök a hagyományos, megszokott magyaros ízlés szerint, mert sajnos nem sikerül őket rászoktatnom az egészséges ízekre (csak részben). Ezért leginkább ömlesztve teszem fel mindenféle főzeményemet és ízélményeimet, legfőképpen inspirációnyújtás céljából, mert szeretnék mindenkit arra ösztönözni, hogy alkosson a konyhában is és élvezettel süssön-főzzön, ahogy én is teszem :)

2009. október 26., hétfő

Alma szezon !


Imádjuk az almát, minden mennyiségben jöhet:) Nyersen, salátába, bundában, vagy grillezve, bárhogy elkészítve, bármikor jöhet!


Bundás alma

A bundás alma receptje rettentően egyszerű:
Palacsintatésztát keverek, egy kicsit sűrűbbre, mint általában, valamint egy csipet sütőporral is megbolondítom. A darabokra vágott almát beleforgatom villával a masszába, majd egy evőkanál segítségével forró olajban szép barnára sütöm. Annyi olaj legyen az edényben, hogy félig bele tudjon merülni az alma.

Ha megsült, először szalvétára teszem, hogy lecsöpögjön róla az olaj, majd a tálaló tálon megszórom vaníliás (esetleg fahéjas)  porcukorral, és forrón tálalom.

Sült alma

Ha nem akarok pepecselni, akkor egy teflon palacsintasütőben zsiradék nélkül jól megpirítom az almaszeleteket.

A fotó nem valami jól sikerült, mivel azért ennyire feketén nem bírnám megenni :)

Nincsenek megjegyzések:

Ha nem akarsz lemaradni egy új bejegyzésemről sem, küldök Neked emailben értesítőt róla!

Semmi spam, meg reklám :)

Írd be ide az email címed !

Related Posts with Thumbnails

Üzenet

Ha elviszed egy receptemet, arra kérlek, hogy tüntesd fel, hogy nálam találtad, és linkelj be - de a fotóimat ne vidd el! Köszi!
Dia