2009. október 26., hétfő

Alma szezon !


Imádjuk az almát, minden mennyiségben jöhet:) Nyersen, salátába, bundában, vagy grillezve, bárhogy elkészítve, bármikor jöhet!


Bundás alma

A bundás alma receptje rettentően egyszerű:
Palacsintatésztát keverek, egy kicsit sűrűbbre, mint általában, valamint egy csipet sütőporral is megbolondítom. A darabokra vágott almát beleforgatom villával a masszába, majd egy evőkanál segítségével forró olajban szép barnára sütöm. Annyi olaj legyen az edényben, hogy félig bele tudjon merülni az alma.

Ha megsült, először szalvétára teszem, hogy lecsöpögjön róla az olaj, majd a tálaló tálon megszórom vaníliás (esetleg fahéjas)  porcukorral, és forrón tálalom.

Sült alma

Ha nem akarok pepecselni, akkor egy teflon palacsintasütőben zsiradék nélkül jól megpirítom az almaszeleteket.

A fotó nem valami jól sikerült, mivel azért ennyire feketén nem bírnám megenni :)

Nincsenek megjegyzések:

Rendszeres olvasóim:

Related Posts with Thumbnails