2010. június 16., szerda

Vali brokkoli tortája

 Vali barátném szokta ezt a tortát elkészíteni, és mindig hatalmas sikere van! Olyan mennyei ízek tömörülnek össze egy tortában, hogy azt leírni sem lehet, ez még azoknak is ízlik, akik a brokkoliért nincsenek is oda.


Hozzávalók:
bacon szalonna
bármilyen szelet sült hús, csíkokra, darabokra vágva
brokkoli
gomba
liszt
só, esetleg ételízesítő
reszelt sajt
tejföl

Az adagok tetszőlegesek, kinek mi van otthon. Én ehhez a nagy tortához kb.1 kg fagyasztott brokkolit, 2 doboz szeletelt csiperkét, és kb. 10 szelet húst használtam.

Elkészítés:
A baconszalonnát megpirítom, rádobom a gombát, és sütöm egy kicsit. Megszóróm liszttel, öntök hozzá egy kis vizet, fűszerezem, és olyan állagúra főzöm, mint egy mártás.
A brokkolit sós vízben majdnem teljesen puhára főzöm (vigyázni kell, hogy a szára megpuhuljon, de a virága még ne essen szét).

Egy gyümölcstorta sütő  formába el kezdem rétegezni :
hús
brokkoli
gombás szósz
néhány kanál tejföl
reszelt sajt
és újra mindez, amíg el nem fogynak a hozzávalók.

A forró sütőben addig kell sütni, amíg a sajt el nem olvad a rétegek között, ez kb. 15-20 perc (vagy még annyi sem - kinek, hogy süt a sütője).

2 megjegyzés:

Szofi írta...

Szia Dia!
Ez a brokkoli torta valami fenomenalis otlet!!Hetfon mar ki is probalom:) Udv: Judi

Dia vagyok :) írta...

Köszi! Remélem, ízleni fog:-)

Rendszeres olvasóim:

Related Posts with Thumbnails