Ételek nyaralás alatt - hűtőtáskás strandoláshoz :-)

Hamarosan nyaralni megyünk, és már elkezdtem összeírni, hogy miket fogunk enni a nyaralás alatt. Nem szeretném a tűzhely mellett tölteni a nyaralásomat, ezért olyan ételeket keresek, amelyek pikk-pakk, gyorsan és egyszerűen elkészülnek, nem kell hozzájuk sok hozzávaló, és sok edény (mosogatással sem szeretném húzni nagyon az időt:-)

Itthon minden nap főzök a családnak, de a nyaralásunk alatt erre nem lesz sok idő, hiszen minden napra strandolást és kirándulásokat tervezünk. Nem vagyunk oda a készen kapható  (és ki tudja miből készült?), porból , vagy konzervből készült ételeknek, és a nyaralás alatt is mindig lesz a hűtőben friss saláta és gyümölcs, de fontos az is, hogy mindenki kedvére legyen étel ilyenkor is.
Nincs könnyű dolgom, mert 7 embert kell ellátnom, és az ebédet a strandon fogjuk megenni. Azt nem engedhetjük meg magunknak, hogy az olasz  tengerparti éttermekben ebédeljünk ( na jó, néha azért egy igazi pizza, vagy focaccia becsúszhat), és amúgy is mi olyan igazi hűtőtáskás magyarok vagyunk, akik imádnak a parton piknikezni.
Emlékszem , gyerekkoromban is mindig vittünk kaját a Balcsira. Volt a mamámnak egy sárga fémdoboza, (a tetején egy kicsi fülecskével), amiben mindig finom sütiket hozott, legtöbbször meggyes pitét. De jó is volt...


Szóval , lássuk mik jöhetnek szóba a strandolás utáni vacsihoz a nyaralóban?
Lecsó -  mindenki szereti.
Minestrone leves - ez gyorsan megvan, mert Olaszországban szinte mindenhol kapható mélyhűtött minestrone zöldségkeverék. Hátrány: a gyerekek nem szeretik.
Lasagne -  a Lidlben kapható készen, csak meg kell sütni. Egy kis sajtot szoktunk a tetejére reszelni még, és ennyi. Mindenki szereti. Hátrány: nincs.
Fasírt krumplipürével-  ezt is az olasz Lidlben szoktuk venni. Tudom, nagyon ciki, de porból fogjuk készíteni a krumplipürét (itthon úgyis mindig igazit csinálunk), és a kész fasírt is nagyon finom.
Tortelloni- csak ki kell főzni, egy kis sajt és szósz a tetejére, és ehetjük.
És még több tészta, tészta és tészta....
Magunknak pedig salátákat fogok összedobni, mert enélkül már nem is tudunk meglenni.
Nasik: gyümölcsös tejberizs, gyümölcs saláta és egyéb maszmókok, amik csak úgy jönnek. Összekotyvasztok mindent, és egyszer csak lesz egy jó kis desszert belőle.

Gondoltam még arra is, hogy itthon lefőzök egy nagy adag pörköltet, lefagyasztom adagokra porciózva, és ott kint csak egy rizst kell gyorsan főzni hozzá, vagy egy főzelékhez is jó feltétként.
 Sütni fogok még egy oldalast is fokhagymásan, és  zsírban ledermesztem. Ugyanis a család férfitagjai nagyon húsimádók, és szeretik a hagyományos ételeket.


... és mik jöhetnek szóba a hűtőtáskás strandoláshoz?
Tésztasaláta - mert jól lehűthető, és hidegen is nagyon finom
Szendvics - mert gyorsan megvan, és könnyű enni. Hátránya: nagyon unalmas tud lenni a harmadik naptól....

Nassoláshoz : tejszeletek, joghurtok, stb.

Hát, más nem is jut az eszembe, úgyhogy muszáj körbenéznem , kinek van valami jó ötlete.

Mit tegyek a hűtőtáskába?

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia!
Én nagyon sajnálom, hogy a külföldi üdülésre szánt ételek listáját mindenki így elbagatelizálja. Nagyon szeretnék részletesebb listát találni a neten, de eddig nem sikerült. Hát persze, hogy pörkölt, sülthús... és még mi? Ne haragudj, de még keresnem kell.Vica

Dia írta...

Hááát, teljesen igazad van. Azért ha találsz valamit, kérlek írd meg ide is, hogy okosodjunk :)

Related Posts with Thumbnails