Dia boszikonyhája?

Magamnak sokszor nyers, vega, vagy félig vega kaját főzök. Próbálok a mazdaznan, a makrobiotika, az egészséges életmód és a megérzéseim szerint főzni. A családomnak külön főzök a hagyományos, megszokott magyaros ízlés szerint, mert sajnos nem sikerül őket rászoktatnom az egészséges ízekre (csak részben). Ezért leginkább ömlesztve teszem fel mindenféle főzeményemet és ízélményeimet, legfőképpen inspirációnyújtás céljából, mert szeretnék mindenkit arra ösztönözni, hogy alkosson a konyhában is és élvezettel süssön-főzzön, ahogy én is teszem :)

2011. július 19., kedd

Cukkini a köbön :)

Ismét ajándékba kaptam egy csomó zöldséget, most éppen cukkinit és fügét . Először teljesen elképedtem, amikor a szomszédasszonyom az ablakából átkiabált a konyhámba, hogy kell-e cukkini? Igaz, csak kb. 2 méter van köztünk  - ők a sikátor másik felén laknak - de még nem szoktam hozzá teljesen ehhez a közelséghez :)
Most már többször is előfordult, hogy áthívott, és hol egy kis cseresznyét, hol egy kis cukkinit, friss  bazsalikomot, paradicsomot adott nekem.


Megmondom őszintén, hogy kellemesen csalódtam a falubeliekben, mert nem számítottam arra, hogy ilyen kedvesek, és figyelmesek lesznek majd velünk. Azt hallottam, hogy az olasz nép közvetlen, és vendégszerető, de azt mégsem sejtettem, hogy minden héten másik szomszéd, vagy falubéli hoz nekünk ebédrevalót :))

Itt a legtöbb falubelinek rengeteg földje van, és agroturizmussal foglalkoznak. Megtermelik a zöldséget, gyümölcsöt, fűszert, olívát, és vagy frissen vagy lekvárként, olajként, befőttként kínálják a náluk vendégeskedő turistáknak.
És én nagyon tudom értékelni, amikor olyan kedvesek , hogy megajándékoznak engem is :))


A trompete cukkini virágja - megtöltik és megsütik :))
A füge a párom kedvence, a cukkiniből pedig köret lett, csak egy kis sóval és fokhagymával megpirítva - természetesen fincsi olívaolajon.

Szeretet és nagy ölelés :)

Dia

1 megjegyzés:

♥ Beauty and fashion- * Make Up *♥ írta...

szupi blog. feliratkozom az olvasóid közé ha lehet:)

látogass el hozzám, ha tetszik a blogom,iratkozz fel olvasóim közé:)

bautyandfashion-makeup.blogspot.hu/

puszi

Ha nem akarsz lemaradni egy új bejegyzésemről sem, küldök Neked emailben értesítőt róla!

Semmi spam, meg reklám :)

Írd be ide az email címed !

Related Posts with Thumbnails

Üzenet

Ha elviszed egy receptemet, arra kérlek, hogy tüntesd fel, hogy nálam találtad, és linkelj be - de a fotóimat ne vidd el! Köszi!
Dia