2012. április 12., csütörtök

Májpástétom Franciaországból - avagy A pâté

Brigi barátnőm folyton meglep egy kis pâtével, sosem hagyja ki, hogyha Franciaországban jár, hogy ne hozzon nekem. Teljesen odavagyok érte, csodás ízharmónia :)
Bár nem túl diétás, a tetején díszelgő isteni kacsazsírral meg pláne, de kit érdekel ?
Egy kis bűnözés néha belefér...


Igaz, milyen guszta?


Egyébként miután Brigi ilyen szépen rászoktatott, mi is módszeresen keressük azóta is  - a francia boltokban általában olyan 8 és 10 euró között van kilója, úgyhogy nem túl vészes  szerintem.
Viszont találtam néhány ígéretes receptet, amiket feltétlenül kipróbálok, mert nem valószínű, hogy a közeljövőben hozzájutok eredeti francia patéhoz .
Tehát :
1. Chez Sandra G. - PâTÉ DE FOIE DE POULET - ROZMARINGOS MÁJPÁSTÉTOM
2. Tálaló - Különleges és egyszerű májpástétom
3. Gasztrobarbár - Hajnali Majorannás Májpástétom

Ha esetleg Nektek is lenne még a tarsolyotokban néhány fincsi változat, kérlek ne habozzatok megosztani velem :)

                                                                                                  Szeretet és nagy ölelés

                                                                                                                                Dia

2 megjegyzés:

Tálaló írta...

Örülök,hogy megtetszett a recept.Tényleg különlegesen finom a májkrém és az édeskés hagyma-áfonya páros.De jó önmagában is,vagy csak párolt lilahagymával.Vagy...ha esne elég eső és hozzájutnánk vargányához azt is pirítanék fokhagymával a tetejére.Mert úgy is nagyon szeretjük.
Szóval az alapkrémet ezerféleképp lehet variálni,mindenkinek a szája íze szerint.
Remélem nektek is ízleni fog:)

Dia vagyok :) írta...

:) és ma lesz a napja, hogy kipróbálom vaddsiznómájjal is... majd meglátjuk, milyen lesz :)

Rendszeres olvasóim:

Related Posts with Thumbnails