Ez az utcánk :) |
A virágot csak frissen lehet felhasználni, mert másnapra annyira elhervad, hogy nem lehet szétnyitni a szirmait. A töltelék szinte mindig főtt rizs alapú, amibe belekevernek zöldségfélét, gombát, paprikát, zöldborsót, sajtkockákat.
A megmosott virágszirmokat óvatosan kinyitjuk, és kanállal beletöltjük a tölteléket, majd a szirmok végén csavarunk egyet. Persze nekem nem lett olyan szép , mint neki, szét is nyíltak sülés közben, mert azt hiszem, túlságosan sokat gyömöszöltem a virágokba.
Egy nagy serpenyőben olívaolajat melegítek, és szépen egymás mellé befektetem a virágokat. Sülés közben óvatosan átfordítgatom őket, hogy minden oldaluk szépen megpiruljon.
A tányéron a kész sült virágok láthatók, az alsót már szétvágtam a villámmal, hogy látható legyen a töltelék is. Sajnos azt nem tudom most megmutatni, de igazából a sajtkockák felolvadnak a töltelékben, és olyan klasszul tud nyúlni a virágtól a számig, na és én pont így szeretem :)
A tányéron látható kis piros izé, az paradicsomsaláta akar lenni , de szegény nagyon bénán mutat ...
Hát a fotók nem lettek túl szépek, mert szokás szerint csak az ócska kis telefonom volt kéznél, remélem megbocsájtható a bűnöm :)
Szeretet és nagy ölelés
Dia
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése