2013. június 24., hétfő

Sajtos hajtovány


Ezt a hajtoványt már többször is megsütöttem, nagyon finom sós süti .

Az elkészítése nagyon egyszerű, kelt tésztát gyúrok a hozzávalókból a szokásos módon. Egy órát kelesztem meleg helyen, majd 2 felé veszem. Kinyújtom vékonyra, majd megkenem a margarin + só + tojás + sajt keverékével. 

Ezután feltekerem, mint a rétest. 

Éles késsel felvágom trapéz alakúra, majd megkenem tojássárgájával és megszórom sajttal, vagy szezámmaggal. Előmelegített sütőben kb. 180 fokon szép pirosra sütöm. Amíg az első adag sül, addig előkészítem a tészta másik felét is , és azt is ugyanígy megsütöm. 




Hozzávalók a tésztához :
kevés cukor
5 dkg élesztő - ezt felfuttatom egy kis langyos tejjel
1 kg liszt
kb. 6 dl tej
2 tojás sárgája
1 dl olaj
2 ek. só

Hozzávalók  a krémhez :
20 dkg margarin
1 tk. só
1 tojás
20-25 dkg reszelt sajt - lehet bármilyen fajta, akár vegyesen is, ami éppen van otthon


Melegen is nagyon finom, de másnap is jó :)
A krémet lehet variálni kevés apróra vágott sonkával, vagy medvehagymával, vagy lilahagymával, vagy piros színű paprikakockákkal - kinek mi van éppen a hűtőjében hozzá.


A receptet Zsuzsinál találtam >>>


Szeretet és nagy ölelés 

 Dia

Nincsenek megjegyzések:

Rendszeres olvasóim:

Related Posts with Thumbnails