Ezt a hajtoványt már többször is megsütöttem, nagyon finom sós süti .
Az elkészítése nagyon egyszerű, kelt tésztát gyúrok a hozzávalókból a szokásos módon. Egy órát kelesztem meleg helyen, majd 2 felé veszem. Kinyújtom vékonyra, majd megkenem a margarin + só + tojás + sajt keverékével.
Ezután feltekerem, mint a rétest.
Éles késsel felvágom trapéz alakúra, majd megkenem tojássárgájával és megszórom sajttal, vagy szezámmaggal. Előmelegített sütőben kb. 180 fokon szép pirosra sütöm. Amíg az első adag sül, addig előkészítem a tészta másik felét is , és azt is ugyanígy megsütöm.
Hozzávalók a tésztához :
5 dkg élesztő - ezt felfuttatom egy kis langyos tejjel
1 kg liszt
kb. 6 dl tej
2 tojás sárgája
1 dl olaj
2 ek. só
Hozzávalók a krémhez :
20 dkg margarin
1 tk. só
1 tojás
20-25 dkg reszelt sajt - lehet bármilyen fajta, akár vegyesen is, ami éppen van otthon
Melegen is nagyon finom, de másnap is jó :)
A krémet lehet variálni kevés apróra vágott sonkával, vagy medvehagymával, vagy lilahagymával, vagy piros színű paprikakockákkal - kinek mi van éppen a hűtőjében hozzá.
Szeretet és nagy ölelés
Dia
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése