2013. június 22., szombat

Sárgaborsó krémleves sonkával

A családunk egyik kedvenc levese. 
A sárgaborsót megfőzöm egy kis zöldséglevesben, melybe teszek egy kevés füstölt husit, sonkát, bőrkét, kolbászt, amit éppen találok a hűtőben.
Közben egy kanálnyi olívaolajon megpirítok néhány gerezd szétnyomott fokhagymát.
Amikor megpuhul a sárgaborsó, összeturmixolom, és beleteszem a fokhagymát. Ha nem elég sűrű, akkor kikeverek egy evőkanál kukoricakeményítőt fél dl hideg vízben, és beleöntöm a levesbe. Forralok egyet rajta, és kész is van :)


Tálaláskor néhány pötty tejfölből csillagot rajzolok egy kés hegyével :)


Jó átvágyat, remélem Ti is szeretitek :)

Szeretet és nagy ölelés 

 Dia

Nincsenek megjegyzések:

Rendszeres olvasóim:

Related Posts with Thumbnails