2015. március 18., szerda

Gasztronómiai útibeszámoló Ligúriából

Egy képes kis beszámolót hoztam most a múlt heti kirándulásomról. Receptekkel nem tudok szolgálni (kivéve a saját rizottómét), de a fotók remélem sok dolgot elárulnak.

Vacsi a barátnőmnél 
Antipasti: 
hajszálvékonyra szelt sonkák, szalámik, sajtok, fokhagymás grillezett padlizsán, saláták


Primo:
tejszínes brokkolis farfalle


Secondo:
sült marhahusi párolt zöldbabbal


Dessert:
citromkrémes sajttorta (gluténmentes)



Vacsi a tengerparton : 
Mind a kettő menüt kipróbáltuk, természetesen végigkóstoltuk egymásét, ahogy szoktuk  :P

A napozós pasi külön élmény :P
Menu: 


 Primo: 
Spaghetti Ragu' e Trevisana


Secondo: 
Polpetta di Carne con Patate & Insalata


 Primo: 
Penne Calamari Cozze e Melanzane


Secondo:
Persico alla Crema di Piselli e Pom. Secco



Menü a falusi trattoriában :

Primo a vegáknak:
Pestós tészta parmezánnal


Primo :
Rizottó husival


Secondo:
Fogalmam sincs mi a neve, képtelen voltam megjegyezni , de azt tudom, hogy mi volt benne :)
Marhahúsból pörkölt, ami meglepően hasonlított a magyar pörkölthöz, talán annyi módosítással, hogy ebben apró darált hús is volt még pluszban a kockák mellett. A köret csőben sült tojásos, mozzarellás édeskömény volt.



Igazi olasz  pizza:
Ezt nem hagyhattuk ki, mert a barátaim még sosem ettek igazi olasz pizzériában pizzát. Ők sima Margheritát ettek, én 4 Stagionit. 


... és a házi kosztból néhány : 
Saláta focacciaval (az kivételesen bolti volt) 


 Rizottó sült édesköménnyel és karamellizált balzsamecetes hagymával
Én Risotto alla Milaneset szeretek főzni, mert csípem a sáfrányt és a fehér bort benne:D



Szeretet és nagy ölelés 

 Dia

Nincsenek megjegyzések:

Rendszeres olvasóim:

Related Posts with Thumbnails