2015. március 1., vasárnap

Zöldes krumplisaláta

Karikára vágott salátakrumplit félpuhára főzök egy kis húslevesben, majd amikor kész, rádobok egy marék karikára szeletelt újhagymát. Ezzel már nem főzöm, mert szeretném megőrizni a vitamintartalmat. 
Egy tálban széttépkedem a saláta leveleket, mindegy milyen, ami van otthon, az éppen jó lesz smile hangulatjel 
Nekem tölgyfalevelem, ruccolám, és egy kis mixem volt smile hangulatjelMeglocsolom 1 citrom levével, majd megy még bele egy marék apró kockára vágott kígyóuborka, 3 szelet vékony csíkra vágott baconszalonna, 2 főtt keménytojás szeletelve, egy csemegeuborka apró kockára vágva. 
Erre szűrőkanállal átmerem a kihűlt újhagymás krumplit, fűszerezem az ízlésem szerint.


Kedvenc saláta fűszereim: bazsalikom, kakukkfű, oregano - mindenből egy csöppet, ne a fűszer domináljon.


Végül összekeverem a salátaöntettel:

joghurt, majonéz, mustár , só, kapor



Az összetevők mennyiségét csak úgy érzés szerint saccolom, úgyhogy nem tudok pontosan kimért adagokat írni, mindenki használja a kreativitását bátran :D


Szeretet és nagy ölelés 

 Dia

Nincsenek megjegyzések:

Rendszeres olvasóim:

Related Posts with Thumbnails