Padlizsánkrém
Ezt a receptet anyutól tanultam, ő pedig egy erdélyi barátnőjétől. Szokás szerint egy kicsit átvariáltam, és 20 éve így csinálom, de nem tudom megunni, annyira szeretem!
1-2 padlizsánt héjában megsütök a sütőben,magas lángon, és addig amíg a héja feketésre és enyhén ropogósra pirul, és jön a padlizsán illata.
Egy nagy falapon meghámozom (villát döfök a szárába, mert szúrós, és így fordítgatom), a padlizsán szép fehér húsát magjával együtt egy lapos fakanállal apróra vágom, és keverőtálba teszem. Folyamatosan csöpögtetek rá citromot, hogy ne barnuljon meg.
A sült, hámozott padlizsánt tömény majonézzel (és apróra vágott hagymával, sóval, őrölt borssal) keverem ki, így édeskés lesz az íze.
Amúgy is imádom a majonézt, csak úgy kenyérrel.
Fogyókúrás időkben csökkentem a majonéz mennyiségét, és a kedvenc Univer helyett Lightosat használok (3 nagy padlizsánhoz 1 evőkanál majonézt keverek ( a szokásos 3 tubus helyett ...).
Pirított barnakenyérre kenem.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Minden címkém együtt :
#mutimiteszel
(9)
1
(13)
Dia-féle diéta
(58)
ÉDES SÜTIK
(37)
egészséges édesség
(19)
FŐZELÉK
(3)
Gabonából
(12)
Gluténmentes
(5)
GYÜMÖLCSÖS
(16)
HIDEGTÁLRA
(6)
Holisztikus diéta
(3)
HÚSOS
(21)
INNIVALÓK
(3)
KÁSÁK
(6)
KENYÉR
(2)
Kenyér valamivel
(2)
Kulináris kalandjaim
(21)
LEVESEK
(6)
Mazdaznan
(9)
NAPSÜTÖTTE ÉTKEIM
(18)
NASIK
(63)
nyers koszt
(4)
Reggeli
(2)
SALÁTA
(16)
SÓSAK
(2)
sütés nélküli süti
(9)
SZENDVICS
(17)
Szövegelek
(8)
TARTÓSÍTÁS - BEFŐZÉS
(1)
TÉSZTÁK
(14)
Ünnepek
(14)
Vérnyomás csökkentő diéta / DASH diéta
(7)
ZÖLDSÉGES
(36)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése