2008. szeptember 24., szerda

Padlizsánkrém


Ezt a receptet anyutól tanultam, ő pedig egy erdélyi barátnőjétől. Szokás szerint egy kicsit átvariáltam, és 20 éve így csinálom, de nem tudom megunni, annyira szeretem!

1-2 padlizsánt héjában megsütök a sütőben,magas lángon, és addig amíg a héja feketésre és enyhén ropogósra pirul, és jön a padlizsán illata.
Egy nagy falapon meghámozom (villát döfök a szárába, mert szúrós, és így fordítgatom), a padlizsán szép fehér húsát magjával együtt egy lapos fakanállal apróra vágom, és keverőtálba teszem. Folyamatosan csöpögtetek rá citromot, hogy ne barnuljon meg.
A sült, hámozott padlizsánt tömény majonézzel (és apróra vágott hagymával, sóval, őrölt borssal) keverem ki, így édeskés lesz az íze.
Amúgy is imádom a majonézt, csak úgy kenyérrel.

Fogyókúrás időkben csökkentem a majonéz mennyiségét, és a kedvenc Univer helyett Lightosat használok (3 nagy padlizsánhoz 1 evőkanál majonézt keverek ( a szokásos 3 tubus helyett ...).

Pirított barnakenyérre kenem.

Nincsenek megjegyzések:

Rendszeres olvasóim:

Related Posts with Thumbnails