Mindig Finom muffinom

Na végre van most egy szusszanásnyi időm, hogy leírjam a "mindig Finom muffin" alapreceptemet (az egyik régi Tinában találtam, és azóta mindig ezt variálom) :

Hozzávalók:
45 dkg margarin,
30 dkg cukor,
2 zacsi van.cukor,
csipet só,
9 tojás,
60 dkg liszt,
7 dkg étkezési (búza)- keményítő,
1 és fél zacsi sütőpor.

Elkészítés :
Robotgéppel a puha vajat a cukrokkal és a sóval fehéredésig keverem, majd egyenként bele a tojásokat! Az átszitált (ezt sose csinálom...) lisztet a keményítővel és a sütőporral elkeverem, és evőkanalanként a masszához teszem.
Ebből kb. 36 db nagy muffin jön ki. + felé veszem, és külön ízesítem be : egyiket dióval, másikat kakaóval, harmadik sima marad a legkisebb gyerekem kedvéért.

Marcipános sárgabarackos variáció (eredeti recept szerint):
A fennti tésztához keverem a 10 dkg apró kockára vágott marcipánt. A formát 2/3-részig töltöm meg, és előmelegített sütőbe teszem. 10 perc nagy lángos sütés után kiveszem, fél sárgabarackokat (befőtt is jó) teszek mindegyik muffin tetejére, és kicsit bele is nyomom. Még kb. 10 percig sütöm, majd rácsra téve hűtöm. A barackokat melegített lekvárral megkenem vékonyan. Forró tortabevonóval vékony csíkokat húzok a tetejükre.

Ez a tészta felhasználható úgy is, hogy a masszát harmadolom:
1/3 részből meggyes habcsóktortát,
1/3 részből citromos szeletet, és
1/3 részből a barackos muffint készítjük el.
 Ha kell a másik 2 süti leírása is, írj! Ez nagyon szupi vendégváráskor, mert nem kell több masszát kutyulni, mégis változatos lesz a kínálat !


Szeretet és nagy ölelés :)

Dia

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia!Szuper ötletet adtál,mert az unokáim imádják.Köszönöm.

Dia írta...

Szia! Örülök neki! Ha megsütötted, írd meg, hogy sikerült !

Related Posts with Thumbnails