Dia boszikonyhája?

Magamnak sokszor nyers, vega, vagy félig vega kaját főzök. Próbálok a mazdaznan, a makrobiotika, az egészséges életmód és a megérzéseim szerint főzni. A családomnak külön főzök a hagyományos, megszokott magyaros ízlés szerint, mert sajnos nem sikerül őket rászoktatnom az egészséges ízekre (csak részben). Ezért leginkább ömlesztve teszem fel mindenféle főzeményemet és ízélményeimet, legfőképpen inspirációnyújtás céljából, mert szeretnék mindenkit arra ösztönözni, hogy alkosson a konyhában is és élvezettel süssön-főzzön, ahogy én is teszem :)

2008. szeptember 22., hétfő

Tészta fokhagymás répával

Hozzávalók:

  • fél csomag vagyis kb. 15 dkg teljes kiőrlésű tészta (metélt)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 db nagy répa
  • 1 ek. olivaolaj
  • fűszerek

Amíg forró vízben kifő a tészta, addig elkészítem hozzá a répát. Meleg olivaolajon megsütöm a kinyomott fokhagymát, rádobom a hosszában vékony szeletekre vágott sárgarépát, fűszerezem sópótlóval, majorannával, és kakukkfűvel (ízlés szerint, azt tehetsz rám, amit szeretsz). Fedő alatt párolom egy kicsit, hogy puha is, de azért még ropogós is maradjon. Mikor kész, reszelek rá nyers répát is a teljesség kedvéért. A répára ráöntöm a kifőtt, leszűrt tésztát, és jól összekeverem. Tálalás előtt petrezselyemmel megszórom. Ez az adag nekem 2 étkezésre elég. Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Ha nem akarsz lemaradni egy új bejegyzésemről sem, küldök Neked emailben értesítőt róla!

Semmi spam, meg reklám :)

Írd be ide az email címed !

Related Posts with Thumbnails

Üzenet

Ha elviszed egy receptemet, arra kérlek, hogy tüntesd fel, hogy nálam találtad, és linkelj be - de a fotóimat ne vidd el! Köszi!
Dia