Dia boszikonyhája?

Magamnak sokszor nyers, vega, vagy félig vega kaját főzök. Próbálok a mazdaznan, a makrobiotika, az egészséges életmód és a megérzéseim szerint főzni. A családomnak külön főzök a hagyományos, megszokott magyaros ízlés szerint, mert sajnos nem sikerül őket rászoktatnom az egészséges ízekre (csak részben). Ezért leginkább ömlesztve teszem fel mindenféle főzeményemet és ízélményeimet, legfőképpen inspirációnyújtás céljából, mert szeretnék mindenkit arra ösztönözni, hogy alkosson a konyhában is és élvezettel süssön-főzzön, ahogy én is teszem :)

2008. december 7., vasárnap

A padlizsánkrém technikája

Végy egy nagy padlizsánt, és süssed addig, amíg ropogós nem lesz a szép lila bőre (tepsiben, vagy grillsütőben). Ekkor fektesd ki egy tálcára, és késsel hosszanti irányban (a szárától lefelé húzva) hámozd meg. Közben gyakran csöpögtess rá citromot, mert a szép fehér húsa egy pillanat alatt megbarnul a levegőn.


Ezután egy falapra fektetve fakanállal pépesítsd össze a padlizsán húsát. A padlizsán nem szereti a fémet, gyorsabban barnul tőle, ezért használj inkább fát.


Öntsd a pépet egy tálba, és keverd hozzá a többi hozzávalót.

Sikerült?

Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

Fűszeres Eszter írta...

Én is mindig a fakés használatát hallottam anyukámtól, aztán kipróbáltam a rozsdamentes kést, és működött a dolog. Azt hiszem ez a fa mizéria, még a régebbi korl maradt, amikor nem rozsdamentes késeket használtak.
Vagy nem :-)

Dia vagyok. írta...

Igen, igazad lehet, mert volt már úgy, hogy siettem, és nem vacakoltam a facuccokkal.
Majd legközelebb megvizsgálom erről az oldaláról is a padlizsán ügyet:)

Ha nem akarsz lemaradni egy új bejegyzésemről sem, küldök Neked emailben értesítőt róla!

Semmi spam, meg reklám :)

Írd be ide az email címed !

Related Posts with Thumbnails

Üzenet

Ha elviszed egy receptemet, arra kérlek, hogy tüntesd fel, hogy nálam találtad, és linkelj be - de a fotóimat ne vidd el! Köszi!
Dia