A padlizsánkrém technikája

Végy egy nagy padlizsánt, és süssed addig, amíg ropogós nem lesz a szép lila bőre (tepsiben, vagy grillsütőben). Ekkor fektesd ki egy tálcára, és késsel hosszanti irányban (a szárától lefelé húzva) hámozd meg. Közben gyakran csöpögtess rá citromot, mert a szép fehér húsa egy pillanat alatt megbarnul a levegőn.


Ezután egy falapra fektetve fakanállal pépesítsd össze a padlizsán húsát. A padlizsán nem szereti a fémet, gyorsabban barnul tőle, ezért használj inkább fát.


Öntsd a pépet egy tálba, és keverd hozzá a többi hozzávalót.

Sikerült?

Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

Fűszeres Eszter írta...

Én is mindig a fakés használatát hallottam anyukámtól, aztán kipróbáltam a rozsdamentes kést, és működött a dolog. Azt hiszem ez a fa mizéria, még a régebbi korl maradt, amikor nem rozsdamentes késeket használtak.
Vagy nem :-)

Dia vagyok. írta...

Igen, igazad lehet, mert volt már úgy, hogy siettem, és nem vacakoltam a facuccokkal.
Majd legközelebb megvizsgálom erről az oldaláról is a padlizsán ügyet:)

Related Posts with Thumbnails

Minden címkém együtt :

#mutimiteszel (16) bab (1) baklava (1) Ballagás (3) barnarizs (3) bruschetta (3) búza (1) cukkini (5) csicsóka (1) csirke (8) DASH diéta (7) desszertek (51) Dia-féle diéta (14) dumcsi (18) egészséges édesség (17) Egytál ételek (10) ehető virág (1) Én így csinálom ... (5) ezt olvasom (2) fogyókúrás (34) főzelék (2) Gabonából (12) Gasztroélményeim (14) gomba (1) Gránátalma (1) grillezés (7) gyors (20) gyümölcsből (15) Halloween (3) hidegtál (5) Holisztikus diéta (3) húsból (16) Inspiráció (1) ízemlék (6) káposzta (2) Karácsony (4) karalábé (2) Kásák (3) kelt tészta (4) kenyérsütés (2) kevert süti (3) köles (3) köretek (7) krumpli (5) Kulináris kalandjaim (8) leves (5) Magamról (1) magyaros (5) majonézes (7) mákos (1) Mazdaznan (9) medvehagyma (3) Menüterv (6) mogyoróvaj (3) muffin (5) müzliszelet (1) NASIK (57) Nyaralás (1) nyers koszt (4) olasz konyha (16) olasz piac (1) padlizsán (4) paprika (3) paradicsom (3) piskóta (4) poharas édesség (6) Reggeli (3) répa (4) rizs (3) sajt (12) saláták (16) sárgaborsó (1) sonka (4) sós sütemény (2) spagettiszósz (1) sütemény (35) sütés nélküli süti (9) sütőtök (1) szendvics (9) szendvicskrém (8) SZERETHETŐ DIÉTÁM (52) szezámmag (2) Tartósítás - befőzés (1) tea (2) tészta (15) tojás (5) torta (5) turmix (1) uborka (2) Ünnepek (14) Vacsipartik (8) Vacsora (1) Valamit kenyérrel (1) vega (31) Vérnyomás csökkentő diéta (10) zabszelet (1) zeller (2) Zöldségből (33)

Címkék

NASIK (57) SZERETHETŐ DIÉTÁM (52) desszertek (51) sütemény (35) fogyókúrás (34) Zöldségből (33) vega (31) gyors (20) dumcsi (18) egészséges édesség (17) #mutimiteszel (16) húsból (16) olasz konyha (16) saláták (16) gyümölcsből (15) tészta (15) Dia-féle diéta (14) Gasztroélményeim (14) Ünnepek (14) Gabonából (12) sajt (12) Egytál ételek (10) Vérnyomás csökkentő diéta (10) Mazdaznan (9) szendvics (9) sütés nélküli süti (9) Kulináris kalandjaim (8) Vacsipartik (8) csirke (8) szendvicskrém (8) DASH diéta (7) grillezés (7) köretek (7) majonézes (7) Menüterv (6) poharas édesség (6) ízemlék (6) cukkini (5) hidegtál (5) krumpli (5) leves (5) magyaros (5) muffin (5) tojás (5) torta (5) Én így csinálom ... (5) Karácsony (4) kelt tészta (4) nyers koszt (4) padlizsán (4) piskóta (4) répa (4) sonka (4) Ballagás (3) Halloween (3) Holisztikus diéta (3) Kásák (3) Reggeli (3) barnarizs (3) bruschetta (3) kevert süti (3) köles (3) medvehagyma (3) mogyoróvaj (3) paprika (3) paradicsom (3) rizs (3) ezt olvasom (2) főzelék (2) karalábé (2) kenyérsütés (2) káposzta (2) szezámmag (2) sós sütemény (2) tea (2) uborka (2) zeller (2) Gránátalma (1) Inspiráció (1) Magamról (1) Nyaralás (1) Tartósítás - befőzés (1) Vacsora (1) Valamit kenyérrel (1) bab (1) baklava (1) búza (1) csicsóka (1) ehető virág (1) gomba (1) mákos (1) müzliszelet (1) olasz piac (1) spagettiszósz (1) sárgaborsó (1) sütőtök (1) turmix (1) zabszelet (1)

Írd be ide az email címed !