Párolt káposzta:
Legyalulom a káposztát, kicsit megsózom. Itt most vegyesen főztem, van benne fehér- és lilakáposzta is. Felforrósítok étolajat, és teszek bele kristálycukrot -> megpirítom, és erre teszem rá a káposztát. Dobok rá köménymagot, jó sokat, mert mi így szeretjük. Lefedem, és kavargatás közben megpárolom. A káposztát nem kell sokáig főzni, mert úgy jó, ha még egy kicsit ropogós.
Sült csirkecombocska:
Vastag talpú edényben kevés olivaolajon átpirítom a husit, megszórom fűszerekkel, öntök alá egy nagyon pici vizet és lefedem. Amikor az egyik oldala megsült, átfordítom, és teljesen zsírjára sütöm.
Bébirépa:
Sajnos itt bűnöző vagyok, mert a bébirépához konzervet használok, mert nálunk nem lehet kapni frisset. Vagy legalábbis én még nem láttam sehol. Pedig jobban szeretem mellőzni a konzervcuccokat, nagyon kevés olyan kajánk van, amihez kifejezetten azt szeretjük.
Szóval kevés olivaolajon megpirítom egy csöppet az összenyomott fokhagymát, de vigyázok, hogy ne égjen meg. Rádobom a bébirépákat és petrezselyemmel megszórom. Ja, és persze pici csipet tengeri sóval ízesítem.
Rizs: a szokásos módom főzöm meg.
Jó étvágyat !
Dia
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése