Gyors bruschetta


Az olasz konyha elképzelhetetlen a bruschetta (ejtsd bruszkettá) nélkül. Igazándiból egy szelet pirítós kenyér, melyet meglocsolunk olivaolajjal, és ízesíthetjük fűszerekkel, megpúpozhatjuk zöldségekkel.

Az én verzióm pillanatok alatt elkészül, mivel készen vett pestóból csinálom. Belekeverem a pestót és az apróra vágott fokhagymát az olivaolajba, és jól összerázom. Ezt csöpögtetjük a szárazon megpirított kenyérre, és forrón esszük. Fenséges ízélmény, igazi tengerparti feeling:)

Sztori: A férjem legkedvesebb vacsija. Bármikor szervírozhatom, mindig örül neki, ugyanis nagy olasz és tengerimádó a pasim.
Ha több időm van, akkor saját készítésű pestót használok, de általában nincs több időm... (na, ebből a mondatból hogy jövök ki?)
Amit nagyon fontosnak tartok: az olivaolaj minősége. Erre a célra nem való a kutyult olivaolaj, hanem a legjobb minőségű kell. Én Olaszországból hozom az enyémet, egyenesen a falusi kisbolt tulajdonosa termeli és sajtolja. Látszik is a képen, hogy milyen sűrű és tömény. Addig, amíg nem kaptam ebből a csodálatos "igazi" olivaolajból, azt hittem, hogy az a jó olaj, ami szép tiszta, átlátszó. Nagy csalódás volt, amikor a várva várt olajamat megláttam, mert hááát, izé, szóval ez egyáltalán nem olyan volt, mint amilyet vártam. Viszont az íze, az fantasztikus, nem érezni benne semmiféle mellékízt (amit az itthon kapható olajoknál gyakran kiérzek, és nem szeretek).
Viszont szigorúan tilos vele főzni, sütni, mert azt nem bírja, úgyhogy mi szinte csak a salátákhoz, tésztákhoz, és a bruschettahoz használjuk.
Ha Olaszországban jártok, feltétlenül szerezzetek be házi olivaolajat, jó szívvel ajánlom!

2 megjegyzés:

Moncsi írta...

Nagyon finom, én sem tudok neki ellenállni. :) Mi paradicsom karikákat szeltünk hozzá és azzal fogyasztottuk.

Dia vagyok. írta...

Hmmm! Úgy is fincsi lehet! Régebben én is ettem paradicsommal kenyeret, de a mazdaznanos étkezés szerint ez nem túl egészséges, mert a paradicsom gyümölcs, a gyümölcsöket pedig semmivel sem jó összepárosítani, csak magában esszük.
Erről bővebben: http://www.vegetarianus.hu/ujsagok/veghirl/13/gyumolcs.html
Bár igaz, mivel ez egy olasz kaja, és ott a paradicsom is paradicsomos, nem igen foglalkoznak az ételek párosításával, mégis de szép is az élet ott (Te tudod, hol ... ?!:)

Related Posts with Thumbnails