Nyers szedres torta - Gitta után szabadon ...

Erre a tortára Gitta Valentin napi epres-almás tortája után kaptam kedvet. Hamar rájöttem azonban, hogy a fele cucc nincs itthon, úgyhogy azt tettem bele, amit találtam, de így is nagyon fincsi lett!

A hozzávalók Gittánál részletesen olvashatók, úgyhogy én inkább azt írom le, hogy min változtattam. Az alapba mandula helyett mogyorót , a kendermag helyett rozspelyhet tettem , mindkettőt darálva. Datolya helyett mazsola ment bele. Ezenkívül még kellett az alapba só, fahéj és víz - na legalább ezek voltak otthon (hihihi).

Kicsit tartottam tőle, hogy milyen lesz a torta nyers alapja mogyoróval és rozspehellyel, de isteni lett! Később a középső gyerekem kifúrta a gyümölcs alól a formában és a fele torta csak gyümi maradt.

A torta töltelékénél a datolya helyett most is a mazsola ment, az eper helyett pedig feketeszeder + egy marék aszalt áfonya. A többi tartozék maradt ugyanaz, mint az eredeti receptben.


A kesudiós habnál citrom helyett narancsot használtam. Ettől féltem a legjobban, el sem tudtam képzelni, milyen lesz az íze.
De! A párom már a turmixból lopkodta, alig maradt mire észrevettem, ezért ment olyan kevés a tortára:)


Szóval, köszi Gitta a receptet, a módosításokkal együtt mégiscsak sikerült fincsi nyers és egészséges édességet varázsolnom az asztalra!

Szeretettel

Dia

4 megjegyzés:

Gitta írta...

Hú, tényleg jól néz ki. És biztos nagyon finom lett. Bármilyen gyümölccsel ki lehet próbálni. Mi lesz itt nyáron, barack, dinnye, cseresznye...
Szépséges szép!

Dia vagyok. írta...

Köszi Gitta a dicséretet! Örülök, hogy tetszik!

Hannoka írta...

Ez valoban nagyon jol nez ki es az a szep benne hogy improvizaltal mas mas gyümölccsel es alapanyaggal. Dicseretre melto ez is mint a Gittae. Köszönöm nagyon szepen!

Hannoka írta...

Ez igen!!!!!!!!! Millio dicseret neked es a Gittanak!

Related Posts with Thumbnails