Biagio tésztája

Sztori:
Eléggé romokban hevertünk az egyik vásározós nap után. Nagyon elfáradtunk a vásárban, és iszonyatosan kimerültünk.  Ráadásul a szállás, amit béreltünk Milánóban  - ááá, jobb nem is beszélni róla... Igaz, hogy nagyon kedvező volt az ára olasz viszonylatban, de azért jól esett volna, ha lett volna meleg víz, meg hát a csótányok sem voltak kívánatos lakótársaink... Alig aludtam valamit az éjjel, mert annyira féltem, hogy rám másznak. Arról nem is beszélve, hogy parkolóhelyet sem találtunk...

Ti voltatok már úgy, hogy még enni sem volt kedvetek a fáradtságtól, nem hogy főzni? Hát ez velünk igen ritkán fordul elő, de most megtörtént. 
Jó barátunk, Biagio próbálta tartani bennünk a lelket, és nem hagyta , hogy éhesen feküdjünk le.  Pár perc alatt rittyentett nekünk egy finom vacsorát, ami a családjának a kedvence -  amit azóta gyakran készítünk el itthon is. Nem tudom, hogy ez tipikus ligúriai étel-e, de az biztos, hogy a gyerekek nagyon szeretik.

Hozzávalók:
főtt tészta
főzőtejszín
virsli
zöldborsó
bazsalikom 
só, bors, fokhagyma
olívaolaj


Amíg kifől a tészta (al dente), addig egy nagy serpenyőben kevés olívaolajon megpároljuk a borsót, kevés vizet öntve alá, amit el is fől. Beledobjuk a virslikarikákat, a fűszereket, ráöntjük a tejszínt, és egyet rottyantunk rajta. Főzni már nem kell. A főtt tésztát leszűrjük (de nem öblítjük le vízzel) , és rögtön a szószhoz keverjük.
Pár percig hagyjuk állni, hogy a tejszínt még magába szívja egy kicsit a tészta.
Megszórjuk a tetejét friss bazsalikommal, és parmezán sajttal .

Jó étvágyat hozzá, ha elkészítitek :)

Szeretet és nagy ölelés 

 Dia

Megjegyzések

Related Posts with Thumbnails

Kenyér és szendvics