Vörösboros vaddisznó husi zsemlegombóccal

Valami mennyei ez az étel !
Azt nem mondom, hogy gyorsan elkészül, de megéri a ráfordított időt , ezt garantálom :)


Hozzávalók: 
1 nagy darab vaddisznó comb
7 dl vörösbor
7 dl víz
kb. 10 szem feketebors
citrom
2 evőkanál cukor
4 evőkanál kukoricakeményítő
2 dl tejföl

1 sárgarépa + 1 fehérrépa

A húst megmosom, leszedek róla minden csúnyaságot, hártyát, zsírt, lefaragom a csontról, és azzal együtt felteszem főni a vízben és a borban. (Később a és a csontot lerágtuk mustárral és tormával). Beledobálom a bors szemeket, sózom, és elkezdem az órákon át tartó főzést.
Nekem minimum 3 órát főtt, mire olyan vajpuha lett, mint az álom. Ilyenkor mehet hozzá a zöldség is, fődögéljen együtt a hússal.
Cukrot karamellizálok, és a megfőtt hús levét rászűröm, besűrítem a keményítővel ( 1 dl hideg vízzel kikeverem egy pohárban csomómentesre, majd beleöntöm a szószba).
Hozzáadom a tejfölt, az összeturmixolt zöldséget ( nekem a fagyasztóban volt most vadasmártásom, abból tettem hozzá 3 evőkanállal) és fél citrom levét , majd összerotyogtatom pár percig az egészet.
A húst felszeletelem, és leöntöm a szósszal.



Zsemlegombóccal tálalom, de el tudok hozzá képzelni főtt rizst is  :)


Ha szeretitek a vadhúst, ezt a receptet ne hagyjátok ki :)

Megjegyzések

Related Posts with Thumbnails

Kenyér és szendvics