Grilleztünk : pácolt camembert sült gombaágyon

A Príma Konyha Magazinban láttam meg ezt a príma :) receptet.
Annyit változtattam rajta, hogy a gombát is grillen sütöttük meg.
Nagyon ízletes, különleges és villámgyors kaja!

Annyira laktató, hogy egy darabnál többet nem is bírtam enni belőle.
Érdemes kipróbálni!





Hozzávalók:
Camembert sajt
olívaolaj
zöld fűszerek (én snidlinget használtam)
gomba

A Camembert sajtot félbevágtam (lapjára) és jó vastagon megkentem a zöld fűszeres olívával. Néhány órára behűtöttem (lehet egy egész éjszakára is).

Grillezéskor a gombaszeleteket egy alutálcára tettem, és nagy hőmérsékleten gyorsan megpirítottam.
A Camembert sajtokat kemény felükkel lefelé tettem rá a grillrácsra, és pillanatok alatt megsült. Nem szabad megfordítani, mert a felső része nagyon folyós lesz, ezért a rácsról leszedés is trükkös : nem jó a szokásos grillcucc, hanem a konyhában használatos széles lapátszerűség kell.

Az eredeti recept szerint ha a tetejére kemény sajtot reszelünk, akkor az süléskor egy keményebb réteget képez a camembert tetején, de én nem próbáltam ki, mert szeretem a folyós sajtot:)
Tálaláskor a gombaszeletekre fektettem a sajtot, és salátával körítettem.
Biztos, hogy máskor is megsütöm, mert nagyon fincsi volt:)

4 megjegyzés:

timus írta...

Szia Dia! Nagyon guszta ez a camambert! Hogy haladsz a vegeta-projekttel? Sikerül már néha átverni a gyerekeket? ;)

IZs írta...

Csak annyi, hogy ÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ, ezt muszáj megsütni, 1 kérdés: a gombára is a fűszeres olajat vagy valami mást javasolsz sütés elött?

Dia írta...

Szia!
Csak egy kevés olíva olajat teszek alá, de azt sem szükséges. Fűszert nem teszek a gombára, mert a sajtnak amúgy is nagyon markáns és pikáns íze lesz, a gomba pedig ezt egy kicsit tompítja, majd meglátod! Az eredeti recept egyébként a gombát a tűzhelyen egy edényben javasolja megsütni, de ha már egyszer grillezünk, akkor nehogy már befussak gombát sütni a serpenyőben, nincs igazam? Sütöttünk már grillrácson is gombát, akkor a kalapokba egy kicsi szalonnadarabkát tettünk, hát mondhatom fennnnnséges volt! Talán még ezt a változatot tudnám elképzelni a fűszeres sajt mellé:)

Dia írta...

Timus! Vegeta-projekt most elnapolva a nyári hajtás miatt, de azért igyekszem másképpen főzni. Vegetafélékkel nem főzök mostanában, viszont Olaszországból hoztunk egy csomó Aromat nevű fűszersót, amit nagyon imád a családunk, ezt most lefordítom, és akkor döntök a sorsáról : kínálom-e a gyerekeknek, vagy inkább elajándékozom. Egyébként svájci gyártmány, ezért reménykedem benne, hogy ott csak nem tesznek bele káros anyagot. Bár ki tudja?

Related Posts with Thumbnails