A Príma Konyha Magazinban láttam meg ezt a príma :) receptet.
Annyit változtattam rajta, hogy a gombát is grillen sütöttük meg.
Nagyon ízletes, különleges és villámgyors kaja!
Annyira laktató, hogy egy darabnál többet nem is bírtam enni belőle.
Érdemes kipróbálni!
Hozzávalók:
Camembert sajt
olívaolaj
zöld fűszerek (én snidlinget használtam)
gomba
A Camembert sajtot félbevágtam (lapjára) és jó vastagon megkentem a zöld fűszeres olívával. Néhány órára behűtöttem (lehet egy egész éjszakára is).
Grillezéskor a gombaszeleteket egy alutálcára tettem, és nagy hőmérsékleten gyorsan megpirítottam.
A Camembert sajtokat kemény felükkel lefelé tettem rá a grillrácsra, és pillanatok alatt megsült. Nem szabad megfordítani, mert a felső része nagyon folyós lesz, ezért a rácsról leszedés is trükkös : nem jó a szokásos grillcucc, hanem a konyhában használatos széles lapátszerűség kell.
Az eredeti recept szerint ha a tetejére kemény sajtot reszelünk, akkor az süléskor egy keményebb réteget képez a camembert tetején, de én nem próbáltam ki, mert szeretem a folyós sajtot:)
Tálaláskor a gombaszeletekre fektettem a sajtot, és salátával körítettem.
Biztos, hogy máskor is megsütöm, mert nagyon fincsi volt:)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Minden címkém együtt :
#mutimiteszel
(9)
1
(13)
Dia-féle diéta
(58)
ÉDES SÜTIK
(37)
egészséges édesség
(19)
FŐZELÉK
(3)
Gabonából
(12)
Gluténmentes
(5)
GYÜMÖLCSÖS
(16)
HIDEGTÁLRA
(6)
Holisztikus diéta
(3)
HÚSOS
(21)
INNIVALÓK
(3)
KÁSÁK
(6)
KENYÉR
(2)
Kenyér valamivel
(2)
Kulináris kalandjaim
(21)
LEVESEK
(6)
Mazdaznan
(9)
NAPSÜTÖTTE ÉTKEIM
(18)
NASIK
(63)
nyers koszt
(4)
Reggeli
(2)
SALÁTA
(16)
SÓSAK
(2)
sütés nélküli süti
(9)
SZENDVICS
(17)
Szövegelek
(8)
TARTÓSÍTÁS - BEFŐZÉS
(1)
TÉSZTÁK
(14)
Ünnepek
(14)
Vérnyomás csökkentő diéta / DASH diéta
(7)
ZÖLDSÉGES
(36)
4 megjegyzés:
Szia Dia! Nagyon guszta ez a camambert! Hogy haladsz a vegeta-projekttel? Sikerül már néha átverni a gyerekeket? ;)
Csak annyi, hogy ÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ, ezt muszáj megsütni, 1 kérdés: a gombára is a fűszeres olajat vagy valami mást javasolsz sütés elött?
Szia!
Csak egy kevés olíva olajat teszek alá, de azt sem szükséges. Fűszert nem teszek a gombára, mert a sajtnak amúgy is nagyon markáns és pikáns íze lesz, a gomba pedig ezt egy kicsit tompítja, majd meglátod! Az eredeti recept egyébként a gombát a tűzhelyen egy edényben javasolja megsütni, de ha már egyszer grillezünk, akkor nehogy már befussak gombát sütni a serpenyőben, nincs igazam? Sütöttünk már grillrácson is gombát, akkor a kalapokba egy kicsi szalonnadarabkát tettünk, hát mondhatom fennnnnséges volt! Talán még ezt a változatot tudnám elképzelni a fűszeres sajt mellé:)
Timus! Vegeta-projekt most elnapolva a nyári hajtás miatt, de azért igyekszem másképpen főzni. Vegetafélékkel nem főzök mostanában, viszont Olaszországból hoztunk egy csomó Aromat nevű fűszersót, amit nagyon imád a családunk, ezt most lefordítom, és akkor döntök a sorsáról : kínálom-e a gyerekeknek, vagy inkább elajándékozom. Egyébként svájci gyártmány, ezért reménykedem benne, hogy ott csak nem tesznek bele káros anyagot. Bár ki tudja?
Megjegyzés küldése