Lacinál padlizsános bruschettát ettünk, isteni volt! A padlizsánkrémet Brigi hozta, és egyből belezúgtunk, sőt kifejezetten függők lettünk :) Azóta mi is beszereztünk egy asztali grillsütőt, és mindig van itthon bruschetta kenyér ...
Az elkészítése nagyon egyszerű:
A padlizsánokat megsütjük a sütőben (célszerű a tepsi aljára egy alufóliát teríteni) , és meghámozzuk.
Merülő turmixgéppel pépessé törjük , ha nincs ilyenünk, akkor nyugodtan lehet villával is, vagy krumplitörővel, vagy bármi más hasonló eszközzel.
A padlizsánhoz adunk tetszés és ízlés szerinti mennyiségben nagyon jó minőségű olívaolajat, citrom kifacsart levét, és átnyomott fokhagymát. Ízesíthetjük egy kis sóval és borssal. Néhány órára tegyük hűtőbe, hogy az ízeket összeérleljük.
A paradicsomokat megmossuk , és nagyon apró kockákra vágjuk . Hozzákeverünk 3-4 bazsalikom levelet apró csíkokra vágva, és meglocsoljuk olívaolajjal. Sót nem teszünk hozzá, mert így is sok levet ereszt. Rögtön tálaljuk és kínáljuk a bruschettához .
A paradicsomokat megmossuk , és nagyon apró kockákra vágjuk . Hozzákeverünk 3-4 bazsalikom levelet apró csíkokra vágva, és meglocsoljuk olívaolajjal. Sót nem teszünk hozzá, mert így is sok levet ereszt. Rögtön tálaljuk és kínáljuk a bruschettához .
A grillen megsült és befokhagymázott bruschetta kenyérre kenjük a padlizsánkrémet, és ráhalmozzuk a paradicsomkockákat, és azon melegében , frissen esszük . Isteni finom :)
Szeretet és nagy ölelééés :)
Dia
2 megjegyzés:
Ez nagyon jo otlet, ki is probalom majd :) Koszonom! M. (www.magdireceptek.blogspot.com)
:) Magdi, írd meg majd, hogy ízlett :))
Megjegyzés küldése